Gemeenteraad uitgesteld naar 24 april en zal dan voor het eerst digitaal verlopen

Burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V)
Foto Henk Deleu Burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V)
De gemeenteraad in Wevelgem stond normaal vrijdag gepland, maar is uitgesteld. De gemeenteraad zal voor het eerst in haar geschiedenis digitaal plaatsvinden op 24 april. 

In vele steden en gemeenten zijn de gemeenteraden door de coronamaatregelen geannuleerd. In Wevelgem willen ze de gemeenteraad toch laten doorgaan en dus onderzoekt het gemeentebestuur hoe het de gemeenteraad digitaal kan laten doorgaan. “Op 15 april houden we een eerste test met alle gemeenteraadsleden”, zegt burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V). “Als er dan nog technische problemen zijn, kunnen we die tijdig oplossen.” 

Bloemenmarkt afgelast, maar bloempje aan huis blijft

De Bloemenmarkt is dit jaar dan wel afgelast, het gemeentebestuur houdt er wel aan om zoals altijd met een bloempje langs te gaan bij bewoners van de rusthuizen. “Zeker in deze tijd, waarbij ze geen bezoek mogen ontvangen, kan een warm gebaar extra waardevol voor hen zijn.”

De bloempjes zullen deze keer geleverd worden aan de rusthuizen. Het gemeentebestuur zal de bloemen dit jaar dus niet overhandigen op de kamer van de bewoners. Ook de personeelsleden krijgen een bloempje.