Gemeentepark heel weekend afgesloten nadat noodweer losbarst net na laatste nummer op Parkies

Een boom in het gemeentepark sneuvelde en kwam gedeeltelijk op de bib terecht.
Hans Verbeke Een boom in het gemeentepark sneuvelde en kwam gedeeltelijk op de bib terecht.
De gemeente Wevelgem heeft uit veiligheidsoverwegingen beslist om het gemeentepark tot en met maandagmiddag af te sluiten voor het publiek nadat noodweer donderdagavond zwaar toesloeg in het centrum van Wevelgem. Net na het laatste nummer van het Parkies-Avondconcert in het gemeentepark, begon het te druppelen. Maar als snel viel de regen - weliswaar korte tijd - met bakken uit de hemel. Tegelijk stak ook een zware stormwind op. Die rukte soms grote takken af. 

“Gelukkig werd niemand van onze ongeveer 500 toeschouwers geraakt”, zegt Wouter Crombez van Parkies. “Sommige mensen gingen wel eerst schuilen onder de bomen maar toen ook de wind ongenadig toesloeg, zijn velen direct vertrokken.” Eén boom die vlakbij de bib stond, knakte af en kwam gedeeltelijk op het platte dak van de bib terecht. “Er is schade aan het dak van de bib”, vertelt waarnemend burgemeester Mathieu Desmet (CD&V). “Dat hebben we afgedekt om insijpeling van water te voorkomen en is ook gesloten tot en met maandag. Wie nog snel een boek wil ontlenen kan terecht in onze bibs in Moorsele en Gullegem. Ook het gemeenteloket liep schade op. Daar liepen de gedeeltes van leefmilieu en stedenbouw waterschade op nadat het had binnen geregend door de schade. Ook hier zijn we bezig om alles te herstellen. Verder is op dit moment onveilig omdat we gezien hebben dat enkele takken van bomen zijn gewaaid en die op zo’n tien meter hoogte ergens vast hangen. Als die naar beneden komen terwijl mensen in het park zijn, kan dat heel gevaarlijk zijn. Gelukkig was het concert net afgelopen, we zijn aan erger ontsnapt.” Ook in de omgeving van het gemeentepark, vooral dan in de Roeselarestraat, maakte de wind brokken. Zo belandde een afgeknakte boom op de sporen waardoor het treinverkeer een tijdje gestremd was. De slagbomen aan de overweg in de Roeselarestraat bleven bijna een uur lang neergelaten.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Sylvie Van de Velde

    Was net na het schitterende optreden van De Geest....

  • Hannelore Six

    Er zijn toch enkele mensen licht gewond geraakt blijkbaar

  • Sylvie Van de Velde

    Ik was erbij en net na het prachtige en wervelende optreden, na letterlijk de laatste noot van de Limburgse band De Geest barstte het noodweer los...