Frituur De Flandrien baseert zich op 'de koers'

Sharon Demonie en Jonas Vandamme in hun frituur.
Foto Couvreur Sharon Demonie en Jonas Vandamme in hun frituur.

Jonas Vandamme (25) en Sharon Demonie (25) openen op Valentijnsdag Frituur De Flandrien aan de Pennoenstraat 1. "Jonas is een echte wielerliefhebber en dankzij hem kwam ik ook in dat wereldje terecht", legt Sharon uit. "We gaan geregeld naar de koers en volgen Tom Boonen en Greg Van Avermaet op de voet."


Jonas is afkomstig van Gullegem. "Voor mij is Gullegem Koerse dan ook de hoogdag van het jaar", lacht hij. Hij deelt met zijn vriendin niet alleen de liefde voor het wielrennen, maar ook voor Belgische frietjes. Al sinds augustus werken de twee keihard om hun droom te realiseren: een frituur. "We wilden ook een thema voor onze frituur. Voor ons was al snel duidelijk dat dit 'de koers' zou worden", lachen de twee. "Dankzij het Wielermuseum konden we een wand vullen met een grote foto van renners op de Muur van Geraardsbergen. Onze ouders gingen op zoek naar een echte flandrienfiets. We willen de zaak nog verder decoreren met truitjes, bidons en foto's. Dat materiaal zullen we tijdens onze koersuitstapjes zelf bijeensprokkelen. Ook de snacks zullen een wielertintje krijgen, zo presenteren we onder andere een Flandrienburger."


Jonas en Sharon zien hun avontuur helemaal zitten. "We zetten een grote stap, maar wagen ons niet aan een blind avontuur. Onze openingsdatum, 14 februari, is symbolisch. Nooit zullen we ons nog een mooiere Valentijn kunnen wensen. We openen samen onze droomzaak."


Meer info op de Facebookpagina 'Frituur De Flandrien'. (CDR)