Enkele bevoegdheden verschoven na komst nieuwe jonge schepen

Bas Surmont
Alexander Haezebrouck Bas Surmont
De jonge Bas Surmont (22) is sinds 1 augustus schepen in Wevelgem. Hij volgde Bernard Galle op. Met zijn 22 jaar is hij Vlaanderens jongste schepen, maar hij krijgt meteen al enkele uitdagende bevoegdheden toegewezen. 

Logischerwijze krijgt Surmont de bevoegdheid Jeugd toegewezen, die tot voor kort bij schepen Kevin Defieuw zat. Informatie en Communicatie zaten bij de burgemeester en Gelijke Kansen en Integratie bij Frank Acke. Ook die bevoegdheden schuiven door naar Surmont. 

De bevoegdheden van Galle werden ook herverdeeld. Mathieu Desmet zal zich ontfermen van de bevoegdheid Landbouw. Kevin Defieuw neemt dan weer Burgerlijke Stand voor zijn rekening. Seniorenbeleid wordt doorgeschoven naar Geert Breughe. Stijn Tant zal zijn licht voortaan ook laten schijnen over Patrimonium en Frank Acke neemt Welzijn op het werk op zich. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.