E403 volledig afgesloten door ongeval met
drie vrachtwagens

De cabine van een vrachtwagen raakte volledig vernield.
LSI De cabine van een vrachtwagen raakte volledig vernield.
Door een ongeval met drie vrachtwagens op de E403 in Wevelgem is de snelweg richting Brugge woensdagnamiddag tussen 12 en 15 uur volledig afgesloten. Het verkeer kon enkel via de pechstrook passeren, waardoor de politie het verkeer van de snelweg stuurde aan het knooppunt in Aalbeke (Kortrijk). Bij het ongeval raakten twee truckers gewond.

Op de plaats waar de E403 de Leie oversteekt, reed een trekker met dieplader om een nog onduidelijke reden achteraan in op een trekker met container. Door de klap vloog de aanrijdende vrachtwagen tegen de middenberm en klapte de cabine volledig los.  De chauffeur bleef in de gordel hangen en kon zelf zijn wrak verlaten. De vrachtwagens kwamen ook dwars over de snelweg te staan, waardoor er enkel nog verkeer op de pechstrook mogelijk was. Er raakte ook nog een derde, lichtere vrachtwagen bij het ongeval betrokken. Dat zorgde al snel voor zware verkeershinder. De federale politie deed het verkeer de snelweg verlaten aan het knooppunt Aalbeke. Daarna moest de ‘calamiteitenroute’ tot het knooppunt Moorsele gevolgd worden. Daar kon het verkeer opnieuw de snelweg op. Ook op deze omleidingsroute waren er vertragingen.

De cabine van een vrachtwagen raakte volledig vernield.
LSI De cabine van een vrachtwagen raakte volledig vernield.9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Leonarda Van Opbroecke

  En vandaag 4e ongeval met vrachtwagens. Welke excuses zijn er nu allemaal voor de chauffeur die het veroorzaakt heeft?

 • leen hanssens

  Daar gaan we weer. Het zoveelste ongeval met vrachtwagens.

 • EDDY VAN LANDEGHEM

  Wanneer gaan men eindelijk eens ingrijpen bij dat vrachtvervoer? Laat die s'nachts rijden( van 21,00u tot 05,00u) file opgelost!!

 • Jan Verstrepen

  Het zoveelste cowboy verhaal, waarschijnlijk TV aan kijken je moet maar eventjes op de autosnelweg rijden wat je daar allemaal niet ziet!!!

 • Patrick Rasschaert

  de afstand bewaren is blijkbaar voor truckers te moeilijk. Als er telkens bij een ongeval een al dan niet zwaargewonde trucker te betreuren valt zullen hun ogen misschien eindelijk een open gaan. De minister van verkeer zijn ogen kunnen niet open gaan want hij is daar te lomp voor. Wanneer gaat hij eens ingrijpen? De schade verhalen op de firma's, inhaalverbod, afstand, cruise control enz.