Exclusief voor abonnees

Dodelijke vliegtuigcrash zindert nog na bij Propeller en op luchthaven: “We zijn vriend en goede collega kwijt”

Voetballer Ruud Vormer was onlangs nog passagier in toestel

Het vliegtuigje belandde op het dak naast de start- en landingsbaan.
LSI Het vliegtuigje belandde op het dak naast de start- en landingsbaan.
De dood van een 34-jarige piloot bij een crash dinsdagnamiddag zindert nog na bij Propeller, het bedrijf dat hem de opdracht gaf aan om een banner op te pikken voor Waregem Koerse. Vooral bij operatiemanager Scott Menten, die het ongeval zag gebeuren. Opmerkelijk: amper twee maanden geleden ging Ruud Vormer van Club Brugge met het gecrashte toestel nog de lucht in met een banner om de fans te bedanken.

Dinsdagnamiddag liep het op het vliegveld van Wevelgem goed fout toen piloot Hannes Decleer met een vliegtuigje van het type Morane een reclamebanner wou oppikken om daarna koers te zetten naar Waregem Koerse. Om een nog onduidelijke reden crashte het toestel en ging over de kop. Voor de piloot, die een vrouw en en kindje van 3 jaar achterlaat, kon geen hulp meer baten. De vlucht gebeurde in opdracht van Propeller, dat al 25 jaar luchtvaartactiviteiten zoals opleidingen voor privévliegtuigpiloten, nachtvliegen, acrobatie en het slepen van vlaggen aanbiedt.

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Regis Desmet

  De kans dat je sterft in een vliegtuig is 3000 keer kleiner dan in een auto maar het blijft techniek en dus kan er altijd iets mis gaan, sterkte aan familie vrienden kennissen

 • Jurgen Velking

  Kerel ik ga je missen ,je droom werd plots een grote leegte die je nu achterlaat.

 • Yves Steenssens

  Een kennis van me verloor zijn zoon piloot in helikoptercrash in Wallonië - er gebeuren er elk jaar tientallen - het blijft een gevaarlijk spel met de natuur en techniek - ook al zijn de percentages vrij laag - sterkte aan de familie