Exclusief voor abonnees

Dodelijke vliegtuigcrash zindert nog na bij Propeller en op luchthaven: “We zijn vriend en goede collega kwijt”

Voetballer Ruud Vormer was onlangs nog passagier in toestel

Het vliegtuigje belandde op het dak naast de start- en landingsbaan.
LSI Het vliegtuigje belandde op het dak naast de start- en landingsbaan.
De dood van een 34-jarige piloot bij een crash dinsdagnamiddag zindert nog na bij Propeller, het bedrijf dat hem de opdracht gaf aan om een banner op te pikken voor Waregem Koerse. Vooral bij operatiemanager Scott Menten, die het ongeval zag gebeuren. Opmerkelijk: amper twee maanden geleden ging Ruud Vormer van Club Brugge met het gecrashte toestel nog de lucht in met een banner om de fans te bedanken.

Dinsdagnamiddag liep het op het vliegveld van Wevelgem goed fout toen piloot Hannes Decleer met een vliegtuigje van het type Morane een reclamebanner wou oppikken om daarna koers te zetten naar Waregem Koerse. Om een nog onduidelijke reden crashte het toestel en ging over de kop. Voor de piloot, die een vrouw en en kindje van 3 jaar achterlaat, kon geen hulp meer baten. De vlucht gebeurde in opdracht van Propeller, dat al 25 jaar luchtvaartactiviteiten zoals opleidingen voor privévliegtuigpiloten, nachtvliegen, acrobatie en het slepen van vlaggen aanbiedt.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Regis Desmet

    De kans dat je sterft in een vliegtuig is 3000 keer kleiner dan in een auto maar het blijft techniek en dus kan er altijd iets mis gaan, sterkte aan familie vrienden kennissen

  • Jurgen Velking

    Kerel ik ga je missen ,je droom werd plots een grote leegte die je nu achterlaat.

  • Yves Steenssens

    Een kennis van me verloor zijn zoon piloot in helikoptercrash in Wallonië - er gebeuren er elk jaar tientallen - het blijft een gevaarlijk spel met de natuur en techniek - ook al zijn de percentages vrij laag - sterkte aan de familie