Crystal Ship breidt uit: Wevelgem, Moorsele en Gullegem krijgen er muurschildering bij

‘Julie met de Rozen’ van Nils Westergard prijkt op een muur van basisschool BaMo in de Rozenstraat in Moorsele.
Henk Deleu ‘Julie met de Rozen’ van Nils Westergard prijkt op een muur van basisschool BaMo in de Rozenstraat in Moorsele.
Het project The Crystal Ship waarbij vorig jaar twee muren in Wevelgem beschilderd werden met kunstwerken, krijgt dit jaar een vervolg. “We breiden zelfs uit, want we mikken op drie muren in de drie deelgemeenten”, zegt schepen Kevin Defieuw (CD&V).

Vorig jaar werden in het kader van The Crystal Ship een muur in de Koning Fabiolastraat in Gullegem en een muur in de Rozenstraat in Moorsele beschilderd. In Gullegem kan je De Dromer van Joachim Lambrechts bewonderen en in Moorsele ‘Julie met de Rozen’ van Nils Westergard. Welke muren dit jaar in aanmerking komen, is nog niet bekend. Wel bekend is dat Wevelgem, Gullegem en Moorsele er elk één muurschildering bij krijgen. De gemeente heeft een lijst opgesteld met 9 locaties, waarbij rekening wordt gehouden met hoeveel passage er is en met de zichtbaarheid van de muur. Zo mag er geen stuk bouwgrond liggen naast de muur. De gemeente overlegt telkens eerst met de eigenaars over wat mogelijk is. Wanneer de kunstenaars aan de slag gaan, is nog niet bekend. Ook in Menen loopt een gelijkaardig project en worden enkele muren binnenkort omgetoverd tot kunstwerken. 

‘De Dromer’ van kunstenaar Joachim Lambrechts op een muur aan school De Gulleboom in de Koning Fabiolastraat in Gullegem.
Henk Deleu ‘De Dromer’ van kunstenaar Joachim Lambrechts op een muur aan school De Gulleboom in de Koning Fabiolastraat in Gullegem.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.