Concertzaal even Bevergem

HONDERDEN FANS BEKIJKEN LAATSTE AFLEVERING IN AVANT-PREMIÈRE IN DE KREUN

Fans Pauline en Camille Ollivier met Dries 'Kurt' Heyneman
Florian Van Eenoo photonews Fans Pauline en Camille Ollivier met Dries 'Kurt' Heyneman
Concertzaal De Kreun werd gisterenavond in Bevergem omgetoverd. Daar bekeken honderden fans in avant-première de laatste uitzending van de populaire Canvas-reeks. Na afloop konden ze de dvd-serie laten signeren door de acteurs. Als extraatje speelde de Bevergemband live de soundtrack. En daarna was het tijd voor een afterparty.

De laatste aflevering van Bevergem viel enorm in de smaak, bij het selecte publiek dat de aflevering gisterenavond in avant-première in Kortrijk te zien kreeg. Er werden opnieuw pittige oneliners gelanceerd die ongetwijfeld gretig opgepikt zullen worden de komende weken en maanden.


"Het is gewoon een machtige reeks", zegt Deef Vanquackebeke uit Kuurne. "De humor is echt 'geestig', en niet plat. Bepaalde reeksen zijn zo goed dat je ze moet bewaren, en voor Bevergem gaat dat wat mij betreft op. Ik heb dus de dvd-box gekocht. Een favoriete acteur heb ik niet meteen in de reeks, ik vind dat ze het echt allemaal goed doen. En ze zijn echt allemaal goed gecast geweest."


Ze gingen alvast vlotjes over de toonbank, de dvd-boxen gisterenavond. Mike Minnaert uit Gullegem wilde zijn dvd-box het liefst laten signeren door Freddy De Vadder. "Ik heb al zijn shows al live gezien, en ik vind 'm ook supergoed in Bevergem."


Ook internetfenomeen G Goran kwam even opduiken om zijn West-Vlaamse vrienden te groeten achter de schermen. "Ik heb nog maar de eerste 3 afleveringen gezien, ik ga de dvd-box kopen nu om de rest van de afleveringen te kunnen inhalen."

Figurant Dirk Verhecke met Han 'Lorenzo' Coucke.
Florian Van Eenoo photonews Figurant Dirk Verhecke met Han 'Lorenzo' Coucke.

Bij Freddy in de klas

Dirk Vanhecke uit Kuurne was een van de figuranten. Hij is onder meer in de laatste aflevering van de serie te zien. "Mijn zus Isabelle speelt Claudine. Via haar kon ik als figurant meespelen. Ik heb trouwens ook nog bij 'Freddy' in de klas gezeten in het Sint-Aloysiuscollege in Menen. We zaten altijd samen in de klas achteraan, maar dat duurde niet altijd lang", lacht Dirk. "Ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast ben door de kwaliteit van de reeks. We hebben vaak op 'marginale' settings gespeeld, en ik hield toch wat mijn hart vast voor het resultaat. Ik had er al bijna spijt van dat ik had rondgebazuind aan mijn vrienden dat ik meedeed. Maar dat bleek nergens voor nodig, ik vind het echt geweldig goed uitgedraaid. Het is een supergeslaagde serie, met herkenbare situaties die grappig uitvergroot worden."


Niet alle acteurs tekenden present, onder meer Wannes Cappelle en Maaike Cafmeyer moesten verstek geven. "Het was sowieso al een hele toer om zo'n grote bende als vandaag samen te krijgen", zegt regisseur Gilles Coulier.


"Die mensen zijn allemaal met van alles bezig, en een moment als dit moet je echt maanden vooraf al vastleggen." "Wij kwamen vooral voor Maaike Cafmeyer, maar die is er jammer genoeg niet", vertellen zussen Pauline en Camille Ollivier uit Kortrijk. "Maar we zijn al blij dat we Freddy te zien gekregen hebben. De serie is echt super, heel grappig. En de laatste aflevering was echt een schot in de roos. Onze verwachtingen waren hooggespannen, na de aflevering van de Zeugefeesten, maar ze zijn volledig ingelost."