Burgemeester en schepen lopen en fietsen van Wevelgem naar Brussel

Burgemeester Jan Seynhaeve en schepen Kevin Defieuw (CD&V) van Wevelgem lopen en fietsen vandaag van Wevelgem naar Brussel als afsluiter van hun campagne voor de verkiezingen van zondag. “In Brussel overhandigen we onze 12 strijdpunten aan onze voorzitter en lijsttrekkers”, zegt burgemeester Jan Seynhaeve. 
De groep loopt vandaag van Wevelgem naar Kortrijk.
Alexander Haezebrouck De groep loopt vandaag van Wevelgem naar Kortrijk.

Burgemeester Seynhaeve en schepen Defieuw startten hun loop- en fietstocht van zo’n 100 kilometer omstreeks 8.15 uur aan het gemeentehuis in Wevelgem. Daar werden ze aangemoedigd door CD&V-lijsttrekker voor het Vlaams Parlement Hilde Crevits. Hendrik Bogaert liep de eerste kilometers naar Kortrijk mee. “Van daaruit zullen we fietsen naar Oudenaarde”, vertelt Kevin Defieuw. “Zo wisselen we telkens af tussen lopen en fietsen. We hebben er allebei niet extra voor getraind, maar we zijn ervaren lopers en weten dus zeker dat we zullen slagen. Jan heeft zelfs ervaring met marathons. De laatste tien kilometer lopen we van Dilbeek naar Brussel om door onze voorzitter Wouter Beke te worden opgewacht aan de Wetstraat 16.” Jan en Kevin zullen daar hun 12 strijdpunten afgeven om ook lokale thema’s op de nationale agenda te plaatsen. “Daarbij denken we bijvoorbeeld aan wat er met Ter Biest moet gebeuren na de Ikea-saga”, zegt burgemeester Seynhaeve. “Wij zijn van mening dat ruimte voor landbouw, groen en recreatie behouden moet blijven en dat dat levensbelangrijk is in een verstedelijkt gebied zoals Wevelgem.” 

Luchthaven

Ook wat er moet gebeuren met de luchthaven staat in hun strijdpuntenplan. “We vragen dat Vlaanderen een objectieve kosten-batenanalyse uitvoert om na te gaan of de luchthaven een duidelijke economische meerwaarde heeft”, zegt schepen Kevin Defieuw. Burgemeester Jan Seynhaeve staat op plaats acht op de Vlaamse lijst, Kevin Defieuw is de tweede opvolger voor de kamer. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.