Broers bekennen inbraak bij Carrefour na feestje

Twee Franse broers, Youcef en Moussa H., bekenden gisteren op de zitting van de rechtbank in Kortrijk dat ze in de nacht van 17 op 18 augustus vorig jaar een inbraak pleegden bij warenhuis Carrefour Market langs de Kortrijkstraat in Wevelgem.


Drie andere verdachten bleven ontkennen, maar zitten ook al 5,5 maanden in voorhechtenis in de cel. De daders gingen er in de nacht van 17 op 18 augustus vandoor met 235 pakjes sigaretten, sigaren, roltabak, chips, twee flessen vodka en een boormachine. Na een korte zoektocht kon de politie vijf verdachten, vier Fransen en een Spanjaard, klissen.


Toch bleef het vijftal tijdens het onderzoek ontkennen. Op de zitting voor de rechtbank vorderde het openbaar ministerie celstraffen van 12 tot 14 maanden. De broers B. bekenden uiteindelijk toch. Volgens hen was de inbraak niet gepland, maar wilden ze nog wat proviand inslaan toen ze op een feestje met drank en drugs zonder sigaretten vielen.


Moussa H. liep in Frankrijk en België al twaalf veroordelingen op, één zelfs tot vier jaar cel. Hij vroeg de rechter een werkstraf te mogen uitvoeren. Volgens broer Youcef drongen enkel hij en zijn broer binnen. Vonnis op 19 februari. (LSI)