Bestuurder lichtgewond na zware klap tegen vrachtwagen

Een 62-jarige automobilist uit Kortrijk reed op de E403 met zijn Audi A5 in op een vrachtwagen.
Foto Hans Verbeke Een 62-jarige automobilist uit Kortrijk reed op de E403 met zijn Audi A5 in op een vrachtwagen.
Een 62-jarige automobilist uit Kortrijk heeft donderdagavond bijzonder veel geluk gehad bij een ernstig ongeval op de E403 in Sint-Eloois-Winkel.

Op de grens met Gullegem, in de richting van Kortrijk, botste de man rond elf uur achter op een rijdende vrachtwagen. Hoe dat kon gebeuren, is niet duidelijk.


Mogelijk was de man even verstrooid of was hij ingedommeld achter het stuur. Zijn Audi A5 schoof onder de aanhangwagen, tot een stukje voorbij de voorruit van de personenwagen. "Ik reed rustig op de rechterrijstrook en voelde plots een schok", getuigt de vrachtwagenchauffeur.


"In mijn rechterspiegel zag ik dat er iets verkeerd was maar omdat het zo donker was, kon ik de situatie niet goed inschatten. Niettemin heb ik onmiddellijk afgeremd en ben ik gestopt op de pechstrook. De Audi A5, die door de klap klem kwam te zitten onder de aanhangwagen, werd meegesleurd. De bestuurder van de personenwagen kon nadien gewoon uitstappen. De man raakte lichtgewond en werd voor verzorging naar het AZ Groeninge in Kortrijk overgebracht.


Het ongeval gaf ook problemen voor andere bestuurders. Minstens vijf wagens die over brokstukken reden die op de rijweg waren terechtgekomen, liepen lekke banden of andere schade op. Tijdens de interventie was in de richting van Kortrijk maar één rijstrook beschikbaar. Gezien het late uur leverde dat echter geen verkeersproblemen op. (VHS)