Aanleg kunstgrasvelden is gestart

START NIEUW VOETBALSEIZOEN HALEN WORDT NIPT VOOR KSV MOORSELE

In Wevelgem kan eindelijk gestart worden met de aanleg van het kunstgrasveld.
Maxime Petit In Wevelgem kan eindelijk gestart worden met de aanleg van het kunstgrasveld.
De werken aan het kunstgrasveld van voetbalclub SV Wevelgem City zijn gestart. Vandaag worden ook op het terrein van FC Gullegem de eerste graafmachines verwacht, en binnenkort volgt ook het veld van KSV Moorsele.

Het gemeentebestuur besliste al een tijdje geleden 1 miljoen euro vrij te maken voor de aanleg van een kunstgrasveld in elk van de drie voetbalploegen die de gemeente rijk is: SV Wevelgem City, FC Gullegem en KSV Moorsele. De aanleg zou enkele weken geleden starten, zodat de drie ploegen het nieuwe veld in gebruik kunnen nemen bij de start van het voetbalseizoen.


Maar het draaide anders uit. Nadat het gemeentebestuur de aannemer aanduidde die volgens hen en de experts de beste prijs/kwaliteit aanbood, gaf een andere aannemer te kennen dat hij het niet eens was met de keuze van het gemeentebestuur.


Hij vond dat hij de opdracht had moeten krijgen, en zou naar de rechtbank stappen, om de beslissing van het gemeentebestuur aan te vechten.


Er zat voor het gemeentebestuur niets anders op om de termijn waarin die aannemer beroep kón aantekenen af te wachten voor de werken gestart konden worden. Uiteindelijk heeft de aannemer geen beroep aangetekend, maar de werken liepen hierdoor dus wel vertraging op, en dat is geen goed nieuws voor de drie voetbalploegen.

Oplossing zoeken

"Het was bang afwachten", zegt voorzitter van SV Wevelgem Henk Louf. "Ons veld was er het slechtst aan toe van de drie velden die aangepakt worden. We hadden al de borden van de sponsors weg laten halen, klaar om de werken te starten. Wij staan er nog het best voor, de werken zouden klaar zijn op 9 augustus. Uiteraard is niets zeker, weersomstandigheden kunnen immers roet in het eten gooien, dus we blijven ons hart vasthouden. Maar als we begin augustus ons veld kunnen bespelen, moeten we enkel een paar bekerwedstrijden op ons tweede veld spelen." Hetzelfde horen we bij FC Gullegem. "Wij hebben één bekerwedstrijd waar we een oplossing voor moeten zoeken. Als we het zover schoppen dat we voor de beker nóg eens thuis moeten spelen, dan zou het veld tegen dan klaar moeten zijn."

Opleverdatum vervroegen

De grootste problemen zijn echter voor KSV Moorsele, die het laatst in het rijtje komt. De uiterlijke opleverdatum die de ploeg doorkreeg was 28 september. "Maar de aannemer zet alles op alles om die datum te vervroegen naar het begin van de maand", zegt burgemeester Seynhaeve. "Als alles perfect verloopt zou het terrein mogelijk rond 8 september beschikbaar zijn."


En het komt wel degelijk aan op een week. "Voor bekerwedstrijden, die in augustus al starten, kunnen we ons tweede terrein gebruiken", zegt secretaris Christophe Depover. "Maar wij hebben 21 jeugdploegen. Neem dat de helft daarvan thuis speelt, dan moeten we voor elk weekend vanaf 2 september voor 10 wedstrijden een oplossing zoeken. Wedstrijden verzetten, eventueel uitwijken naar Wevelgem of Gullegem als we daar welkom zijn."


De voetbalclub verwijt het gemeentebestuur echter niets. "Hier konden zij ook niet aan doen. We zijn vooral blij dat ze bereid waren te investeren in een kunstgrasveld."