20 bezwaarschriften tegen plannen Vijverhof

De waterpartij aan restaurant-feestzaal Vijverhof.
Henk Deleu De waterpartij aan restaurant-feestzaal Vijverhof.
Er werden al 20 bezwaarschriften ingediend tegen de komst van een pretpark op de waterplas Vijverhof. Zij zetten eerder al een actiegroep en een petitie op tegen de komst van het aquapark, daar zijn nu nog eens effectief bezwaarschriften bijgekomen. 

In de buurt rond het Vijverhof is het op dit moment erg rustig omdat in de plas enkel gevist wordt. Maar eigenaar Stéphane Fievez, die ook zaakvoerder is van Ice Moutain in Komen, nam het Vijverhof vorig jaar over en wil een kabelbaan voor waterskiërs laten installeren. Ook wil hij een aquapark voor kinderen, ruimte voor stand-up-paddles, ruimte voor flyboarden en een extra restaurant realiseren. “Er loopt een openbaar onderzoek naar de investering en daaruit blijkt dat de eigenaar mikt op 87.000 bezoekers per jaar in zijn waterpark”, zegt advocaat Steve Ronse die de actievoerders tegen de komst van het aquapark vertegenwoordigt. “De omwonenden vrezen vooral dat het gedaan zal zijn met de rust die er nu is.” De actiegroep roept op om zoveel mogelijk bezwaarschriften tegen de komst van het aquapark in te dienen. De gemeente Wevelgem wil geen standpunt innemen over de zaak zolang het openbaar onderzoek loopt. 

Het actiecomité liet ook affiches maken
Alexander Haezebrouck Het actiecomité liet ook affiches maken
Het actiecomité liet ook affiches maken
Alexander Haezebrouck Het actiecomité liet ook affiches maken1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Johny Lapeire

    Het is indedaad een mooi rustig stukje natuur die nog rest in de omgeving, het is dan ook misdadig dit commercieel te gaan uitbuiten, en weeral een hoop verkeer en rommel aan te trekken, er schiet reeds zo weinig over von natuurgebied, laat dit unieke plaatsje zijn natuurlijke gang gaan. Men ziet in Komen wat een circus er daar gekomen is sinds die kunstmatige skipiste er gekomen is.