120 bomen op cyclocrossparcours mogen toch niet gekapt worden

Deze bomen mogen dan toch blijven staan.
RV Deze bomen mogen dan toch blijven staan.
De 120 bomen die de organisatoren van de Hexia Cyclocross in Gullegem wilden rooien op het terrein waar de cyclocross plaatsvindt, mogen nu toch niet gekapt worden. De deputatie van de provincie vernietigde de vergunning na protest van buurtbewoners en Groen-raadslid Jelle Stragier.

De organisatie wilde een coulissenlandschap creëren met houtwallen heggen op het terrein. 120 bomen die niet meer gezond zijn en dreigden om te vallen bij hevige wind zouden gekapt worden. “We planten ook nieuwe bomen aan voor de gekapte bomen”, klonk het eerder bij de organisatie, dat een positief advies kreeg van de milieudienst van de gemeente. De werken zouden al gestart zijn, ware het niet dat buurtbewoners beroep hebben aangetekend, waaronder raadslid voor Groen Jelle Stragier. De deputatie van de provincie West-Vlaanderen gaf hen nu gelijk. Zowel op procedureel als op inhoudelijk vlak bleek toch het een en ander te schorten aan de omgevingsvergunning. Het Agentschap Natuur en Bos, dat ter plaatse is gaan kijken, is niet overtuigd van de noodzaak van de bomenkap. De organisatie laat het dossier nu wat afkoelen en focust zich voorlopig vooral op de cyclocross, die op zaterdag 4 januari plaatsvindt. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.