“We deden het voor jou, Emiel”: spelers FC Gullegem eren overleden jeugdspelertje (13)

De spelers van Gullegem eerden hun overleden jeugdspeler Emiel (13) die vorige week overleed en vochten daarna als leeuwen op het veld.
kos De spelers van Gullegem eerden hun overleden jeugdspeler Emiel (13) die vorige week overleed en vochten daarna als leeuwen op het veld.
De spelers van FC Gullegem hebben zondag voor hun wedstrijd een eerbetoon gehouden in de kleedkamer voor de overleden jonge voetballer Emiel Degrande (13). De jeugdspeler overleed afgelopen dinsdag onverwacht aan een hartfalen.

Het 13-jarig jeugdspelertje van FC Gullegem voelde zich afgelopen dinsdag niet lekker op school en ging naar huis. Zijn vader trof hem daar levenloos aan. Zaterdagavond was Emiel al eens onwel geworden na een voetbaltraining bij de U15 van FC Gullegem. Zijn ouders brachten hem naar het ziekenhuis, maar de dokters vonden geen verklaring en besloten de jongen later verder te onderzoeken. Voetballen mocht hij niet meer, fietsen kon wel nog. Het plotse overlijden van de jonge voetballer kwam hard aan binnen de hele club van FC Gullegem. In de kleedkamer voor hun match in en tegen Merelbeke zondag bracht de eerste ploeg een eerbetoon aan hun overleden ploeggenoot. De Gullegemnaren vochten als leeuwen voor Emiel, de match eindigde op 0-0.

Emiel Degrande werd amper 13 jaar.
Facebook Emiel Degrande werd amper 13 jaar.

Woensdag uitvaart

De afscheidsdienst voor Emiel Degrande vindt plaats op woensdag 18 september om 10.30 uur in de aula van uitvaartverzorger Serrus, op het Dorpsplein in Sint-Eloois-Winkel. Dat is ook de plek waar zijn familie vorige week woensdag een laatste groet bracht aan Arthur Deconinck (21), een neef van Emiel. Hij stierf samen met zijn boezemvriend Maxim Vaernewyck (22) uit Aalbeke toen de twee in Duitsland in de wagen van Arthur overnachtten op de parking van voetbalclub VFB Stuttgart. De jonge mannen stieren nadat ze bedwelmd raakten door dampen, afkomstig van een lekkende jerrycan met reservebrandstof die in de koffer van de wagen lag.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bernd Vaes

    Opla, dan komt woensdag alweer een life-uitzending van de begrafenis? Hoe de pers scrupuleus zoiets uitbaadt!