"Bestellingen ophalen kan 24 uur op 24"

SLAGERIJ HANS EN STEFANIE PAKT UIT MET PRIMEUR

Hans en Stefanie Vermès voor de koelkast bij hun slagerij in de Peperstraat 5.
Foto Joyce Mesdag Hans en Stefanie Vermès voor de koelkast bij hun slagerij in de Peperstraat 5.
Hans en Stefanie Vermès van de gelijknamige slagerij in Gullegem hebben voortaan een nieuwe troef in handen. Buiten de zaak staat een soort koelkast, waardoor klanten 24 uur op 24 hun boodschappen kunnen afhalen. Bestellen gebeurt online, waarna de klant een code krijgt. "Klantenservice is enorm belangrijk voor ons", zegt Hans.

Het systeem heet 'Meattime', en het werd bedacht door een Oost-Vlaamse slager, die het nu ook bij collega's aan de man brengt. Eigenlijk is het een soort van koelkast met vakjes waar bestellingen voor klanten in klaargelegd kunnen worden. "Klanten kunnen online bestellen", legt Hans Vermès uit. "Als ze dat vóór 17.30 uur doen, kunnen ze al 2 uur later hun bestelling komen afhalen. Wanneer ze hun bestelling geplaatst hebben, krijgen ze een persoonlijke code. Met die code kunnen ze het vakje openen waarin hun bestelling zal klaar liggen."

24/24 uur

Het systeem heeft twee grote voordelen. "Wie een bestelling komt afhalen, verliest geen tijd meer tot hij of zij aan de beurt is. Een groot voordeel in deze haastige tijden", legt Hans uit. "Het grootste voordeel is echter dat klanten 24 uur op 24, 7 dagen op 7 hun bestelling kunnen komen oppikken. In een groot deel van de gezinnen gaan zowel de man als de vrouw tegenwoordig werken, en het is voor heel veel mensen dan ook vaak puzzelen om de boodschappen in te plannen in hun drukke agenda."

Concurrentie

Wanneer je je bestelling doorgeeft, kan je het tijdstip aanduiden waarop je deze kan komen halen. "Wij krijgen dan bericht wanneer de klant de bestelling heeft afgehaald." Er zijn op dit moment 8 vakjes. "Voorlopig lijkt dat wel te volstaan. Mocht dat nu te weinig blijken te zijn, kunnen we nog uitbreiden. We zien wel hoeveel succes onze Meattime heeft." Hans en Stefanie sprongen meteen op de kar, toen ze van Meattime hoorden. "We zijn daarmee zelfs de eersten in Vlaanderen. Het klopt dat handelszaken zoals die van ons steeds meer onder druk komen te staan door de concurrentie van de supermarkten, die hele ruime openingsuren hebben en waar de klanten alles onder één dak vinden. De kwaliteit van onze producten is onze grootste troef, dankzij systemen als Meattime kunnen onze klanten op alle tijdstippen van de dag bij ons terecht voor die kwaliteit. We vermoeden dat er nog heel veel handelszaken ons voorbeeld zullen volgen. Het systeem kan eigenlijk net zo goed geïnstalleerd worden bij bakkerijen en viswinkels." Wie een bestelling wil plaatsen, kan dat via via https://meattime.be/hansenstefanie. Bestellingen voor kerst en eindejaar kan je enkel plaatsen in de winkel zelf of door te mailen naar slagerijhansenstefanie@gmail.com. De slagerij ligt in de Peperstraat 5 in Gullegem.