Wetteren wil haar label als ‘Kindvriendelijke gemeente’ behouden

Kinderen baas tijdens de buitenspeeldag Wetteren.
Didier Verbaere Kinderen baas tijdens de buitenspeeldag Wetteren.
Wetteren kreeg in 2014 het label ‘Kindvriendelijke gemeente’ als één van de eerste steden en gemeenten in Vlaanderen. Dit label was vijf jaar geldig en de gemeente wil het volgend jaar opnieuw behalen. Het bestuur rekent hiervoor ook op tips, suggesties en de mening van de inwoners via een bevraging.

“Een kindvriendelijke gemeente streeft in alle beleidsdomeinen naar respect voor de rechten van het kind. Of het nu gaat over vrije tijd, wonen of welzijn, in elk domein kan er rekening gehouden worden met kinderen en jongeren”, staat in de voorwaarden van het label. De gemeente Wetteren onderschrijft ook het Kinderrechtenverdrag en wil deze rechten ook realiseren en opnemen in haar beleid.

“Werken aan een kindvriendelijke gemeente is een continu proces, het is geen doel op zich. We werken blijvend aan het kindvriendelijker maken van Wetteren”, aldus het gemeentebestur. Opmerkingen, tips of vragen rond kindvriendelijke gemeente zijn welkom via www.wetteren.be/kindvriendelijke-gemeente of via de QR-code.

Je kan de enquête ook via deze QR code invullen.
Gemeente Wetteren Je kan de enquête ook via deze QR code invullen.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dirk Van den bosch

    Geef de jeugd in de eerste plaats hun skatepark terug. Dat zal al een groot verschil maken. Het blijft bij beloftes al zeven jaar lang.

  • ronny verstraete

    Zoals in de Kortenbosstraat te Massemen....waar ze elke dag doorvlammen aan 90 km per uur !!