Wetteren wil fietsstraten tussen station en fietsbrug

De gemeente bekijkt om onder meer de Florimond Leirensstraat in te richten als fietsstraat.
Didier Verbaere De gemeente bekijkt om onder meer de Florimond Leirensstraat in te richten als fietsstraat.
De gemeente Wetteren wil de verbinding tussen het station en de nieuwe fietsers- en voetgangersbrug over de Schelde fietsvriendelijker inrichten.

Het schepencollege zal een voorstel verder bekijken en uitwerken om de as van de Stationsstraat, Florimond Leirensstraat, Markt, Kerkstraat, Schoolstraat en Lange Kouterstraat in te richten als fietsstraat. Verder onderzoek naar inrichting van de fietsstraat en de voorrangsregeling is nog noodzakelijk voordat de fietsstraat effectief kan ingericht worden.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marc Werknemer

  Met als gevolg nog enkele handelspanden te huur en te koop in het centrum .

 • ronny steurbaut

  het wordt tijd , alles heeft altijd moeten wijken voor koning auto. voetgangers moeten zelfs tussen de auto's op straat lopen bij gebrek aan voetpad zoals op de serskampsteenweg o.a. wel nu zorgt men voor de zwakke weggebruiker ,dus laat de auto buiten het centrum en beweeg wat met uw benen , op termijn heb je er voordeel van en profijt.

 • Eric van Cleemput

  Alles voor de Heilige Fiets. De auto zal wel plaats ruimen en alles betalen.

 • Bruno Stevens

  Inderdaad Vicky. Ze denken dat ze een stad zijn. En investeren in en rond het centrum waar de auto's al maar 30 mogen rijden hebben ze geld voor. Maar in de deelgemeenten is het maar arme troef naar fietsveiligheid toe.

 • Peter De Sadeleir

  Wetteren is op gebied van verkeer al een ramp,gaat men het nu nog erger maken dan het al is?.