Wetteren vraagt invoering statiegeld aan Vlaamse Overheid

Illustratiebeeld : Ook Wetteren vraagt een globale aanpak van zwerfvuil en invoering statiegeld.
Benoit De Freine Illustratiebeeld : Ook Wetteren vraagt een globale aanpak van zwerfvuil en invoering statiegeld.

De gemeente Wetteren vraagt aan Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Koen Van Den Heuvel een globaal plan van aanpak rond zwerfvuil en de invoering van statiegeld op blik en pet-flessen. Ook Wetteren heeft te kampen met heel wat zwerfvuil en moet vaststellen dat campagnes en zwerfvuilacties het probleem niet terugdringt. 

Vorig jaar zette Groen&Co de toetreding tot de zwerfvuilalliantie reeds op de agenda van de gemeenteraad. Toen keurde CD&V het agendapunt niet goed. Vandaag zit Groen&Co mee in de meerderheid in Wetteren en zijn de geesten blijkbaar iets meer gerijpt om statiegeld in te voeren op wegwerpverpakkingen. Vlaams Belang onthield zich in de stemming. 

“Het systeem zadelt de handelaars op met heel wat bijkomende kosten en zal het probleem niet aanpakken. Mensen kunnen blikjes en pet-gratis kwijt in de pmd-zak”, zegt raadslid Wouter Bracke (VB). Ook N-VA stemde tegen en wil liever verder inzetten op beter recyclage en meer repressie op de vervuilers via controles met een ‘zwerfvuilagent’. “Deze motie is nochtans bijna unaniem goedgekeurd door de provincieraad. Ook door de leden van de N-VA”, zegt schepen Piet Van Heddeghem (Groen&Co). Meerderheid van CD&V, Groen&Co, Sp.a plus en Eén Wetteren keurden het punt goed.




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.