Wetteren Ten Ede in greep van kattendoder

In Wetteren-Ten-Ede is een kattendoder aan het werk. Wendy Devaere die in de Dompelhoekstraat woont, verloor het laatste anderhalf jaar drie van haar katten.

Eén dier was vermist, maar daar stelde ze zich geen verdere vragen bij. "Zulke dingen gebeuren nu eenmaal. In november vorig jaar vonden we Matz in huis dood terug. Hij bleek vergiftigd te zijn. Op 11 augustus lag Benito dood in huis. Uit de autopsie bleek dat hij vanuit de hoogte met een .22-kaliber werd neergeschoten. Vermoedelijk woont de dierenmishandelaar dus heel dicht in de buurt, want anders was onze kat met zo'n schotwonde nooit meer thuisgeraakt. Woensdagavond hoorden we in de buurt trouwens nog enkele schoten, maar we kunnen ze moeilijk lokaliseren. De dader moet ergens tussen Dompelhoekstraat en Wetterensteenweg wonen", zegt Wendy Devaere.

Flyers

Ze diende klacht in bij de politie en verspreidde flyers in de buurt op zoek naar getuigen of andere slachtoffers van de dierenbeul. Het is immers geen alleenstaand geval. "Onze Miley is sinds maart vermist. Het valt op dat er heel wat katten verdwijnen in onze buurt", zegt een buurvrouw die liever anoniem blijft.


Getuigen van deze feiten kunnen zich melden bij de politie van de zone Wetteren-Laarne-Wichelen via politie.wetteren@pzwlw.be.


(DVL)