Wetteren kan cannabiswinkel niet verbieden

Illustratiebeeld : De weedwinkel Beweed in Gent.
Yannick De Spiegeleir Illustratiebeeld : De weedwinkel Beweed in Gent.
Krijgt na Gent ook Wetteren een cannabisshop? Die vraag stelt gemeenteraadslid Wouter Bracke (VB) zich. Er doen geruchten de ronde dat een dergelijke winkel zich wil vestigen in het centrum en hij wilde het standpunt van de gemeente weten hierover. 

“Er is inderdaad contact tussen het gemeentebestuur van Wetteren en een kandidaat-uitbater van een nieuwe winkel. Het gaat hier om alle duidelijkheid niet over een cannabisshop, maar over een winkel waar cannabidiolproducten worden aangeboden. Dat is een deel van cannabis dat geen stimulerende stof of THC bevat”, verduidelijkt schepen Herman Strobbe (Eén). Maar ook voor zo’n winkel staat het bestuur niet te juichen. “We zijn dit absoluut niet genegen en trachten heel ontradend te zijn. Maar een dergelijke winkel valt onder de detailhandel en is niet zomaar te verbieden. Mocht er een winkel openen, dan zullen ze met alle mogelijke wetgevingen rond voedsel- en openbare veiligheid in orde moeten zijn. Dat zal dan ook streng gecontroleerd worden”, zegt Strobbe.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.