Week van de afvalophalers en recyclagepark wachters

Campagne roept via strikjes en tekeningen op tot respect voor afvalmedewerkers

Archiefbeeld: Verko werknemers ook in barre omstandigheden aan het werk.
Didier Verbaere Archiefbeeld: Verko werknemers ook in barre omstandigheden aan het werk.
Tijdens de 4de editie van de Week van de Afvalophaler en Recyclageparkwachter roept Verko op tot respect voor afvalmedewerkers. Op het park of op de baan, iedere dag staan ze paraat om het afval in te zamelen. Verkeersagressie en verwijten overschaduwen soms hun ‘schoon’ beroep. Daarom vraagt Verko van 18 tot 24 november extra aandacht voor zijn personeel in de regio Wetteren-Dendermonde. 

Schoon beroep

“Dankzij de inspanningen van afvalophalers en recyclageparkwachters verdwijnt het afval in de vrachtwagen of container en ligt de stoep er netjes bij. Afvalmedewerker is een schoon beroep, al is het niet altijd evident om uit te oefenen”, zegt Verko voorzitter Dirk Abbeloos. “Auto’s toeteren achter de vuilniswagen en ophalers en parkwachters krijgen verwijten bij het terecht weigeren van foutief aangeboden afval of te zware huisvuilzakken. Nochtans verdienen deze mensen net respect, omdat ze zich door weer en wind inzetten voor het inzamelen van ons afval. Daarom roepen we de inwoners op om volgende week extra waardering te uiten voor onze medewerkers door een tekening te maken of een strikje te binden rond de afvalzak of container.”

Tekening Kamagurka
Kamagurka Tekening Kamagurka

De Week van de Afvalophaler is een initiatief van Interafval, VVSG en de OVAM. Voor deze editie kroop Kamagurka in zijn pen en maakte hij een tekening die kinderen kunnen inkleuren en afgeven aan de ophaalploeg of de parkwachters. De tekening is downloadbaar via www.dds-verko.be/week-afval. Filmpjes met tips over het correct aanbieden van afval zijn te zien op www. houhetnet.be
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bruno Stevens

    Veel respect voor die mensen hun werk.! Maar wanneer gaat de directie eens voor een oplossing zorgen wat snoeihout in Wetteren betreft?