Vier chauffeurs naar rechtbank

In de voorbije maand maart werden 11.268 voertuigen in de zone Wetteren, Laarne en Wichelen gecontroleerd op snelheid met bemande camera's. Er werden 357 bestuurders geverbaliseerd en 4 van hen mogen het gaan uitleggen voor de politierechtbank in Dendermonde. In Wetteren werd een chauffeur geflitst aan 87 kilometer per uur en in de Cooppallaan passeerde er eentje aan 106 per uur in de zone 50.


Op de Wetterensteenweg in Wichelen werd een wagen geflitst aan 92 per uur in de bebouwde kom en in Laarne reed een bestuurder 141 per uur waar slechts 70 is toegelaten. De politie laat weten dat ze niet deelneemt aan de flitsmarathon in de week van 14 april.


"Wij flitsen vier tot vijf keer per week in zones waar de meeste verkeersongevallen met gewonden worden vastgesteld. En op plaatsen die door bewoners worden aangeduid. Dus ook tijdens de "flitsmarathon" is de kans groot dat wij zullen flitsen. En we vragen alle weggebruikers via onze sociale media dagelijks om defensief te rijden en oog te hebben voor elkaar," aldus de politie. (DVL)