Veertiger loopt vier marathons in 24 uur tijd

Benjamin Geldhof is volop aan het trainen om scherp te staan tegen 22 december.
Foto Didier Verbaere Benjamin Geldhof is volop aan het trainen om scherp te staan tegen 22 december.
Benjamin Geldhof (40) uit Wetteren staat op vrijdag 22 december voor één van de grootste sportieve uitdagingen als loper. Samen met negentien andere ultralopers loopt hij vier marathons of 168,8 kilometer in 24 uur tijd. Hij doet dat tijdens de 100 Miles for Life ten voordele van de Warmste Week en vzw Somival.

Negentien ultralopers gaan de uitdaging aan om de afstand tussen Waregem en het domein Puyenbroeck in Wachtebeke al lopend af te leggen in 24 uur tijd. Per kilometer laten ze zich sponsoren voor de vzw Somival, sport en ontspanning voor mindervaliden. Ben Geldhof traint volop. "Op mijn 25ste liep ik al eens een marathon, maar daarna lag ik een hele tijd stil. Op 11 januari 2011 ben ik gestopt met lopen, maar ik besloot de draad weer op te nemen. Eerst met Start to Run, nadien steeds grotere afstanden en ondertussen heb ik al negen marathons op de teller. Ultratrails tot 60 kilometer op onverharde wegen was de volgende stap. Met een uitschieter van 108 kilometer in Kroatië. Maar 100 miles of vier marathons is ook nieuw voor mij", lacht Benjamin.

Finish

Hij is ervan overtuigd dat hij de finish haalt. "Ik loop samen met een loper van mijn niveau. We zijn een hechte groep en kunnen elkaar oppeppen. Onderweg worden we ook aangemoedigd, sommige mensen lopen zelfs mee. Vier marathons is wel extreem, maar als we goed doseren, af en toe rusten en voldoende eten, is dat een haalbare kaart. Vooral voor de laatste kilometers hopen we op massaal veel steun en meelopers. We halen veel motivatie uit het goeie doel dat we steunen." Info en sponsoring via www.ultrawarmathon.be. (DVL)