Veel inbraakpogingen in politiezone Wetteren

Politie promoot inbraakpreventie

Politiezone Wetteren Laarne Wichelen.
Didier Verbaere Politiezone Wetteren Laarne Wichelen.

Afgelopen week stelde de politie opnieuw heel wat inbraken en pogingen vast in de zone Wetteren. In de nacht van maandag op dinsdag was er een inbraak in een woning in de Lambroekstraat in Massemen. Ook in de heidestraat werd een raam geforceerd en ingebroken. In de Dorpstraat in Serskamp probeerden dieven een deurslot te forceren. En ook op de Scheldekaai in Wetteren was er een soortgelijke poging tot inbraak. Op de Jan Broeckaertlaan werd geprobeerd om garageboxen te forceren. En in de Ertbrugstraat in Wichelen werd een poging vastgesteld via de garagepoort.

Preventie

“In de politiezone Wetteren Laarne Wichelen hebben we terug te maken met een inbrakengolf. De laatste weken hebben verschillende inwoners spijtig genoeg ongewenst bezoek ontvangen. Er lopen momenteel verschillende onderzoeken naar de daders van de reeks inbraken. Daarnaast doen we extra patrouilles in de inbraakgevoelige wijken”, meldt de politie. “Een positieve tendens is wel dat het bij de helft van de inbraken gebleven is bij een poging inbraak, dit betekent dat de inbrekers niet zijn binnen geraakt. Mensen staan steeds meer stil bij inbraakpreventie en nemen dan ook de nodige inbraak vertragende maatregelen om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken.Inwoners die interesse hebben in deze maatregelen kunnen altijd een gratis en vrijblijvend diefstal preventie advies aanvragen bij hun lokale politiezone. Tevens vragen we om bij verdachte voertuigen en personen onmiddellijk contact op te nemen met de 101”, besluit de politie.

Politiezone Wetteren Laarne Wichelen
Didier Verbaere Politiezone Wetteren Laarne WichelenReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.