Update staking : inhaalrondes afvalophaling gepland

In het centrum van Wetteren blijft het huisvuil opnieuw staan. Verko voorziet inhaalrondes.
Didier Verbaere In het centrum van Wetteren blijft het huisvuil opnieuw staan. Verko voorziet inhaalrondes.
De nationale staking verhinderde ook het werk van de Intercommunale Verko voor de ophaling van huisvuil, PMD en GFT in de regio Wetteren en Dendermonde. Daarom worden er inhaalrondes voorzien in de komende dagen. 

“Hoewel een grote meerderheid van de ophaaldienst van Verko deze ochtend aan de slag wou gaan, verhindert een vakbondsblokkade het uitrijden van de vuilniswagens. Hierdoor is de afvalinzameling in de regio Dendermonde-Wetteren grondig verstoord. De geplande ophaalrondes, zoals vermeld op de afvalkalender, zullen vandaag niet uitgevoerd kunnen worden”, meldt Verko. 

“We doen er alles aan om voor het weekend inhaalrondes te organiseren en vragen de inwoners om het niet-opgehaalde afval tot vrijdag te laten staan. Afval dat vrijdagavond nog op de stoep zou staan, dient aan de straatzijde verwijderd te worden en opnieuw aangeboden te worden bij de volgende ophaalbeurt van dezelfde afvalsoort.” De containerparken bleven wel open, behalve dat van Appels, dat ook door de blokkade aan de toegang getroffen was. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.