Tovertafel voor bewoners WZC Armonea

Tovertafel voor Armonea.
Didier Verbaere Tovertafel voor Armonea.

De bewoners van Woon en Zorgcentrum Armonea in Wetteren Overbeke beschikken voortaan over een eigen tovertafel. 

Tovertafel voor Armonea.
Didier Verbaere Tovertafel voor Armonea.

“Een middel dat personen met dementie stimuleert, voornamelijk in een vergevorderde fase van hun dementie. De Tovertafel is een speelse tafel met interactieve lichtprojecties die ervoor zorgen dat de gebruikers gestimuleerd worden in denken en doen. De resultaten zijn fantastisch. Compleet passieve mensen zie je in een mul van tijd opleven”, zegt Erwin Lips van Armonea. 

Aan de ‘Tovertafel’ kunnen bewoners samen spelletjes spelen, foto’s herkennen of herinneringen ophalen. Op die manier haalt het mensen met dimentie uit een zekere vorm van isolement. De tafel werd gefinancierd door Serviceclub Agora, Serviceclub Rotary. Zij schonken elk 1.000 euro aan het project. Daarnaast weld geld ingezameld via verschillende projecten zoals een pralines verkoop en een pannenkoeken verkoop. Een Tovertafel kost 7.500 euro. “Maar ze is elke cent waard”.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.