Tot 42 maanden cel voor leden cocaïnebende

Geert De Rycke
De Dendermondse rechter veroordeelde negen leden van een cocaïnebende, actief in het Wetterse. De gevangenisstraffen liepen op tot 42 maanden cel. Onder andere 60.000 euro, opbrengst van de drugshandel, werd verbeurd verklaard.

De negen mannen zijn schuldig aan drugshandel in de uitgaansbuurt van Wetteren. Ze brachten tussen 2016 en 2018 voor duizenden euro's cocaïne en cannabis aan de man. Na een anonieme tip over de drugshandel, startte de lokale politie van Wetteren/Laarne/Wichelen intensief speurwerk. Dat resulteerde uiteindelijk in huiszoekingen op vijf adressen. Er werden daarbij niet alleen drugs, maar ook geld, gsm's en boekhouding van de handel gevonden. Eén van de subdealers had de spullen zelfs in zijn tuin begraven. 

Sophian M. bleek het kopstuk van het drugsnetwerk te zijn. Om het uitgaansmilieu van Wetteren te bevoorraden van cocaïne en cannabis, werd een jongerencafé aan het station gebruikt. M. verzamelde als spilfguur verschillende subdealers rond hem om de handel draaiende te houden. De bendeleden zelf minimaliseerden de feiten.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.