Terug naar school : Mariagaard en Katholiek Onderwijs Wetteren onder één bestuur vanaf 2020

Voorzitter van KOW, Bernard Hemelsoet en de voorzitter van Mariagaard, Paul Cottenie tekenen de verklaring
RV Voorzitter van KOW, Bernard Hemelsoet en de voorzitter van Mariagaard, Paul Cottenie tekenen de verklaring
De schoolbesturen van de vzw Katholiek Onderwijs Wetteren (KOW) en van vzw Mariagaard ondertekenden een engagement met het oog op een bestuurlijke fusie op 1 september 2020.

Na voorbereidende gesprekken, een stappenplan en de aanstelling van een stuurgroep die een visie en stappenlan opmaakt, werd de verklaring nu ook plechtig ondertekend. Bedoeling is dat Mariagaard en de basisscholen van het katholiek onderwijs, het Sint-Gertrudiscollege en het Sint-Jozefsinstituut vanaf 2020 onder één bestuur zullen vallen. “Dat past in het BOS-project (bestuurlijke optimalisering en schaalvergroting ) van het Katholiek Onderwijs. Een bundeling van krachten leidt immers tot een beter personeelsbeleid en betere begeleiding van leerlingen”, klinkt het.

De verschillende scholen blijven evenwel autonoom werken met respect voor hun eigenheid. Wel komt er vanaf 1 september 2020 één raad van bestuur en één algemene vergadering die de nieuwe entiteit zullen besturen. De scholengroep moet, volgens de initiatiefnemers, een referentie zijn voor het katholiek onderwijs in Wetteren en de ruime omgeving. De stuurgroep kreeg begin deze week het mandaat van de raden van bestuur van KOW en Mariagaard om voor de diverse beleidsdomeinen en diensten (studieaanbod, basisonderwijs, personeelsbeleid, financiën, ICT, infrastructuur, ondersteunende diensten) werkgroepen op te starten die het fusieproces moeten begeleiden.

Voorzitter van KOW, Bernard Hemelsoet en de voorzitter van Mariagaard, Paul Cottenie tekenen de verklaring
RV Voorzitter van KOW, Bernard Hemelsoet en de voorzitter van Mariagaard, Paul Cottenie tekenen de verklaringReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.