Tentoonstelling 75 jaar bevrijding van Wetteren

Wetteren viert de 75ste verjaardag van de bevrijding. Vrijwilligers Johan Winckels, Monique Cornelis en Christine Vlieberghe en archivaris Jeroen Trio en schepen Lieve De Gelder stelden de plannen voor aan het monument van de weggevoerden van WOII.
Didier Verbaere Wetteren viert de 75ste verjaardag van de bevrijding. Vrijwilligers Johan Winckels, Monique Cornelis en Christine Vlieberghe en archivaris Jeroen Trio en schepen Lieve De Gelder stelden de plannen voor aan het monument van de weggevoerden van WOII.
Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Wetteren bevrijd werd. Dit wordt uitgebreid gevierd tijdens de kermisperiode.

Het programma start vrijdag 30 augustus. Vanaf 19.45 uur kan je in de Sint-Gertrudiskerk naar de tentoonstelling over de Bevrijding. Schepen Lieve De Gelder opent de tentoonstelling. Om 20 uur volgt het bevrijdingsconcert met Wim Van Poucke, Shana Oyen en een Wetters gelegenheidsorkest onder leiding van Freddy Couché, met aansluitend een receptie.

Bevrijding van Wetteren.
RV Bevrijding van Wetteren.

Op zondag 1 september staat er een retro fotobooth in de Sint-Gertrudiskerk en kan je van 14 tot 18 uur jezelf laten vereeuwigen in kledij van toen.

Woensdag 4 september om 19 uur wordt het Bevrijdingspleintje Aard plechtig geopend. De gedenkplaat en het infopaneel over de Bevrijding worden ingehuldigd. Tegen 20 uur kan je in cc Nova de film Dunkerque bekijken, na een korte inleiding van Kolonel SBH Roger Housen. Gratis toegang, maar registreer je wel vooraf via www.ccnova.be of aan de balie van cc Nova.

Bevrijding van Wetteren
RV Bevrijding van Wetteren

Op vrijdag 6 september nemen militaire voertuigen de Markt in tussen 12 en 17 uur. Ze maken ook een rondrit door de centrumstraten. Op zondag 8 september kan je van 9 tot 18 uur doorlopend bunkerwandelingen maken in Kwatrecht. Dit historisch weekend sluit je af in ‘Café René’ op het dorpsplein van Massemen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.