Straf Scheppers verbaast MNM-jury

De jury in de badkuipentrein van de afdeling sanitair.
Foto's Verbaere De jury in de badkuipentrein van de afdeling sanitair.
Het Scheppers Instituut in Wetteren kreeg gisteren MNM-presentatoren Tom De Cock en Zaka, Lasgo-zangeres Jelle Van Dael en een leerlinge van de Vlaamse Scholieren Koepel over de vloer. Zij gaan op zoek naar De Strafste School van Vlaanderen. Scheppers haalde alles uit de kast.

"We gaan eens zottekes doen", had directeur Armand De Lepeleire vooraf beloofd. Dat was nog zachtjes uitgedrukt. Eén uur lang werden de juryleden in de 'Grote Scheppers Ochtendshow' door de school geduwd, gereden, gefietst en verplaatst in de meest waanzinnige voertuigen. Palletten in de bouwafdeling, een rijdende badkuipentrein in de afdeling sanitair, fietsen en bromfietsen in de afdelingen automechaniek, een koets met paarden of een kruiwagen. Er werd gezongen en gedanst, vuurwerk en confetti de lucht in geschoten, geproefd van kruidencocktails uit de eigen tuinbouwafdeling, hapjes met insecten verorberd, dieren geknuffeld, uilen gevoederd en slangen geaaid.


Toen iedereen dacht dat de tocht ten einde was, volgde een spetterende apotheose in de kapel van de school waar alle leerlingen een feestje bouwden met livemuziek. De kapel daverde op haar grondvesten. Ook werd de hele school aangekleed in het blauw, wit en rood van MNM. Vlaggen en ballonnen en zelfs de kledij van alle leerlingen ademde het logo uit. "Ik bezoek al vijf jaar scholen voor deze actie, maar dit is wel één van de strafste die ik ooit heb meegemaakt", stelde Tom De Cock. "Onwijs gaaf wat hier allemaal gebeurt en hoe cool de werkplaatsen wel zijn." Op donderdag 30 april wordt op MNM de winnaar bekendgemaakt. De Strafste School mag zich dan meteen opmaken voor een verrassingsconcert met onder meer Nielson op de winnende school. (DVL)