Sobere herdenking vier jaar na treinramp

Burgemeester Alain Pardaen, luitenant Paul De Neef en Walter Frulleux van de Wetterse brandweer en zonechef Gerritjan Maes van de politiezone Wetteren leggen een bloemenkrans neer aan de herdenkingsplaat in de Viktor Van Sandelaan.
Foto Didier Verbaere Burgemeester Alain Pardaen, luitenant Paul De Neef en Walter Frulleux van de Wetterse brandweer en zonechef Gerritjan Maes van de politiezone Wetteren leggen een bloemenkrans neer aan de herdenkingsplaat in de Viktor Van Sandelaan.

Met een bloemenkrans en één minuut stilte werd gisteren aan de Viktor Van Sandelaan in Wetteren de treinramp van 4 mei 2013 herdacht. Toen denderde een goederentrein met giftige lading omstreeks 2 uur 's nachts van de sporen. In de daaropvolgende gas ramp door vervuild bluswater in de riolen, viel één dode. Gisteren werd een sobere herdenking. De gemeente Wetteren wil volgend jaar, vijf jaar na de feiten, een grote ceremonie organiseren. "Voor de 5de verjaardag willen we met alle hulpdiensten, slachtoffers van de evacuaties en nabestaanden stil staan bij deze ramp. De diensten van Gouverneur Jan Briers organiseren die dag op vrijdag 4 mei ook een groot veiligheidscongres in ons Cultureel Centrum Nova", vertelde burgemeester Alain Pardaen. Of dan ook het gerechtelijk onderzoek naar de ramp zal afgerond zijn, betwijfelt hij nog. (DVL)