Roger Quipor (71) verliest strijd tegen kanker

Roger Quipor.
RV Roger Quipor.
Roger Quipor (71), voormalig uitbater van de bekende snookerzaal Orchidee in Wetteren, is onverwachts overleden na een korte en ongelijke strijd tegen kanker. Dat meldt zijn partner Betty op de sociale media van de zaak.

“Met spijt in ons hart melden wij het plotse overlijden van Roger. Ondanks zijn ongeziene wilskracht verloor hij de strijd tegen deze genadeloze ziekte. Verontschuldig ons dat wij geen bezoek konden toelaten. Van harte bedankt voor de vele kaartjes en berichten. Jullie zijn allen dierbaar voor ons”, schrijft Betty Van Loo.

Onverwachts afscheid van Orchidee

Roger Quipor en Betty Van Loo kondigen begin deze maand nog aan dat ze zouden stoppen met Orchidee wegens ziekte. “Wij hadden ons dat stoppen heel anders voorgesteld. Een mooi afscheid van de klanten was ons idee. En dan lekker genieten van het leven. Tot onze spijt heeft het lot anders beslist en moeten wij noodgedwongen stoppen wegens ziekte. Iedereen van harte bedankt voor de mooie momenten die jullie ons gegeven hebben”, postten Betty en Roger op de sociale media.

Betty en Roger in hun zaak.
RV Betty en Roger in hun zaak.

Het koppel baatte de zaak rechtover het voetbalplein van RFC Wetteren bijna dertig jaar uit. In november zouden ze stoppen en ze waren op zoek naar een overnemer. Na een welverdiende vakantie opende het koppel de zaak weer begin augustus, maar al snel kondigden ze hun definitieve afscheid aan. Roger nam de zaak over in 1990. Daarvoor was hij zaakvoerder van Café Gatsby in Aalst. Roger was lid van snookerclub Orchidee in Wetteren en voetbalde ook tien jaar bij Standaard Wetteren. Toen hij hoorde dat de taverne over te nemen was, vestigde hij zich in zijn gemeente.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Verstraeten Michel

  Ik kende Roger. Zo is één van mijn vrienden er niet meer . Ik begin ook aan mijn einde te denken en eens die komen. Betty , sterkte hoor . Michel .

 • Robert Schrooten

  Wij gaan Roger missen altijd vriendelijk veel sterkte voor de familie en vrienden groetjes van ons Robert en Blanca

 • Guido Eeckhout

  Voor roger en betty was niks teveel we mochten er met electrische rolstoel zelf binnen zette zelf stoelen aan de kant voor ons rogerke rust zacht we zullen jou nooit vergeten! Guido Eeckhout

 • Peter Roelant

  Onze oprechte deelneming veel sterkte

 • Stadtfeld Luc

  Niet te bevatten. Roger was een topkerel. Altijd goedlachs en klaar voor een praatje. Ik ga hem erg missen. Heb er jarenlang onvergetelijke tijden beleefd. De Orchidee was gewoon een plek waar je graag kwam, dankzij Roger en Betty. Hoe erg voor haar en de kinderen...