Rode Heuvel in top 5 beste publieke ruimtes

Mooiste plein van België?

Nieuw gemeentehuis Wetteren op Rode Heuvel
Didier Verbaere Nieuw gemeentehuis Wetteren op Rode Heuvel

Rode Heuvel in Wetteren is opgenomen in de top vijf van ‘beste openbare ruimtes van België’. Rode Heuvel is het nieuwe plein achter de Sint-Gertrudiskerk waar zich onder meer het nieuwe gemeentehuis en bPost bevinden. Het plein bevat ook horeca en appartementen en is verbonden met Overschelde via de nieuwe fiets- en voetgangersbrug. 

Rode Heuvel in Wetteren.
Didier Verbaere Rode Heuvel in Wetteren.

Jaarlijks reikt Infopunt Publieke Ruimte een onderscheiding uit aan de ‘beste’ openbare ruimte van België.De Prijs Publieke Ruimte is een erkenning voor goed opdrachtgeverschap en voor een kwaliteitsvol ontwerp en uitvoering van het project. De gemeente Wetteren roept alle inwoners en gebruikers van die publieke ruimte nu op om hun stem uit te brengen voor de publieksprijs. Dat kan tot 11 maart via https://www.congrespubliekeruimte.info/publieksprijs. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ISABEL FRANCOIS

    Zo, met de zon erop en deze foto's is het nog te doen.Voor mij is het zo dat ik me precies in een oostblokachtige barak voel als ik er sta,zo ongezellig!En inderdaad,het is een voetgangerszone maar fietsers en bromfietsers vegen het verbod ferm aan hun broek!

  • Rita De Bock

    Jammer dat er nog er steeds brommers rijden, overdag - ‘s avonds - ‘s nachts ondanks dat het verboden is. Dat is zeer storend voor de bewoners van de appartementen en onveilig voor voetgangers en fietsers, ook auto’s zonder doorgangsbewijs maken er nog steeds gebruik van.