Resultaten weekend zonder alcohol in Wetteren: Drie bestuurders onder invloed, één geseind met zes rijverboden

Illustratiebeeld : BOB controles
PZWLW Illustratiebeeld : BOB controles
De zomer-BOB-campagne 2019 is afgelopen weekend ingezet met een ‘weekend zonder alcohol achter het stuur’. In de politiezone Wetteren, Laarne en Wichelen werden in de nacht van zaterdag op zondag 48 voertuigen gecontroleerd. Drie bestuurders waren onder invloed. Eén stond geseind met maar liefst zes rijverboden.

Eén bestuurder werd zaterdagnacht betrapt met een niet ingeschreven en verzekerd voertuig. Hij kon ook geen rijbewijs voorleggen. De betrokkene stond bovendien geseind voor het betekenen van maar liefst zes rijverboden.

Eén bestuurder mocht zijn rijbewijs voor 3 uur inleveren nadat hij ‘Alarm’ had geblazen. Er werden twee processen-verbaal voor drugs in het verkeer opgesteld. De wagens van beide bestuurders werden in beslag genomen en één van die bestuurders kreeg nog een extra proces-verbaal omdat hij reed tijdens een rijverbod. Er werden ook nog twee onmiddellijke inningen opgesteld voor verkeersinbreuken en een proces-verbaal van waarschuwing voor een vervallen keuring.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ORLANDO VAN SAELEN

  Verander het systeem : niet verzekerd rondrijden of rijden zonder rijbewijs, beschouw de auto of vrachtwagen als een wapen! Onmiddellijk in beslag nemen en verkopen en geld storten in kas voor slachtoffers. (Ook huur en leasewagens). Extra persoonlijke Boete : min 90 dagen effectief de bak in Wedden dat het probleem opgelost is?

 • Maurice Keukelaers

  Waarom zou die man met zes rijverboden stoppen. Er zijn er die 35 maal veroordeeld werden en nog steeds vrolijk rondrijden.

 • JAN krommentak

  6 x rijverbod dus nu 7x dus een potentiële moordenaar die maar blijft rondrijden op onze wegen en wat doet het gerecht tegen zo iemand ? wachten tot hij iemand van de weg maait en dan zeggen , het is het systeem !

 • alfons Van Doren

  da kan alleen in belgie rijden met 6 rijverboden die moest al lang in de bak zitten

 • PAUL MEUL

  Dan zijn er nog dommeriken die beweren dat politie-acties bedoeld zijn als geldklopperij of om bestuurders te verbaliseren. Wat de politie allemaal vaststelt op een dergelijk (beperkte en aangekondigde) actie bewijst dat er nog véél meer moet gecontroleerd worden.