Regionale kandidaten op Oost-Vlaamse N-VA lijsten

N-VA stelt Oost-Vlaamse kandidaten voor

Persmoment van N-VA Oost-Vlaanderen om de kandidaten voor de Kamer en het Vlaams Parlement voor te stellen 
 ©  Philip Reynaers  / Photonews
Photo News Persmoment van N-VA Oost-Vlaanderen om de kandidaten voor de Kamer en het Vlaams Parlement voor te stellen © Philip Reynaers / Photonews
Anneleen Van Bossuyt en Matthias Diependaele stelden als lijsttrekkers de N-VA kandidaten voor Oost-Vlaanderen voor. Op 26 mei wordt een nieuw Vlaams en Federaal parlement gekozen.

Plaats 6 voor het Vlaams Parlement is voor Vlaams Volksvertegenwoordiger uit Melle, Andries Gryffroy. Als ingenieur en voormalig ondernemer met een brede ervaring is Andries de energiespecialist voor de N-VA in het Vlaams parlement en het gezicht van het ecorealisme. In Villa Politica werd Andries nog de ‘luis in de pels’ genoemd van de minister van energie Tommelein en diens opvolger Peeters. Andries concentreerde zich de afgelopen 5 jaar op dossiers als energie, klimaat, ondernemerschap, slimme steden, innovatie, onderzoek en ontwikkeling. De Industrieel ingenieur werd geboren in Roeselare, is gehuwd en vader van 2 geadopteerde kinderen uit Vietnam. Sinds 2014 zetelt hij fulltime in het Vlaams Parlement.

Wetteren heeft twee jonge vrouwen op de lijst staan. Sofie Wijmeersch is marketing- en communicatieverantwoordelijke. In haar vrije tijd houdt ze van de koers, een quiz en is ze actief in de ouderwerking van de lokale kleuterschool. Ze staat op de 14de plaats van het Vlaams Parlement. Lena Van Der Gucht volgde rechten en koos ook voor migratierecht als keuzevak. Naast haar studies kan je haar regelmatig terugvinden in eet- en praatcafé Markt 17 in Wetteren of in feestzaal Intermezzo waar ze meehelpt in de zaak van haar ouders. Zij bekleedt de 8ste plaats bij de opvolgers voor de Kamer.

Lena en Sofie (links) tijdens hun vorige campagne
Didier Verbaere Lena en Sofie (links) tijdens hun vorige campagne

Vanuit Wichelen stelt Evi Rasschaert zich kandidaat voor de Vlaamse verkiezingen. Evi is N-VA-fractieleider in de gemeente- en OCMW-raad van Wichelen. “Als laatstejaarsstudent onderwijzeres, ligt de kwaliteit van ons Vlaams onderwijs mij zeer nauw aan het hart. Onderwijs is de één van de hoekstenen van onze maatschappij”, vertelt Evi. Naast meer aandacht voor vrijwilligerswerk en ouderenzorg, wil ze ook haar steentje bijdragen tot het vermijden van dierenleed in onze maatschappij.

Evi Rasschaert
RV Evi RasschaertReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.