Racing Wetteren Tennis- en Padelclub investeert 70.000 euro in padelterreinen en wil nog uitbreiden

Racing Wetteren Tennis- en Padelclub opent twee permanente padelterreinen.
Didier Verbaere Racing Wetteren Tennis- en Padelclub opent twee permanente padelterreinen.
Racing Wetteren Tennis- en Padelclub investeerde 70.000 euro in de aanleg van twee gloednieuwe padelterreinen. Tennissers Olivier Rochus en Laurent Montoisy testten ze donderdagnamiddag uit tijdens een demowedstrijd.

Padel is een combinatie van tennis en squash en aan een opmars bezig in Vlaanderen. De club hield vorige seizoenen al succesvolle introducties en heeft nu twee permanente terrein aangelegd achter de huidige vier tennisterreinen aan de Wegvoeringstraat. 

“In 2011 bezocht ik samen met toenmalig gedeputeerde Hilde Bruggeman enkele padelterreinen in het Spaanse Malaga, waar de sport aan een steile opmars bezig was. We zijn fier dat we hier vandaag twee gloednieuwe terreinen in Wetteren kunnen openen”, zegt voorzitter Luc Taragola van de Wetterse tennisclub. Zij kochten enkele oude oefenterreinen van voetbalclub Racing Wetteren aan voor de uitbreiding van de club, investeerden fors in de aanleg van de omgeving en gaven het clublokaal een complete make-over tot eigentijdse brasserie. Samen goed voor een financiële injectie van 215.000 euro.

Goed ingespeeld

“We starten hier vandaag met een nieuwe club die klaar is voor de toekomst en hopen dat we het aantal terreinen in de toekomst kunnen verdubbelen”, zegt Luc. Ook het gemeentebestuur van Wetteren steunt die plannen. “Dit is het laatste stukje recreatiegebied in de gemeente. Dat moeten we koesteren. Alle voorstellen voor volwaardige sport- of recreatieaccommodatie zijn we genegen”, zegt schepen Katrien Claus. Tennissers Olivier Rochus en Laurent Montoisy speelden een druk bijgewoonde demowedstrijd op de nieuwe terreinen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.