Raadslid EEN Wetteren schenkt zitpenning van geschorste gemeenteraad aan De Kampenhoeve

EEN Wetteren schenkt zitpenning aan het goede doel.
Didier Verbaere EEN Wetteren schenkt zitpenning aan het goede doel.
EEN-raadslid Herman Maudens schenkt zijn zitpenning van de geschorste gemeenteraad van 26 maart in Wetteren aan De Kampenhoeve, een ezel- en paardencentrum dat zich richt op kinderen en volwassenen met een mentale of fysieke beperking.

De gemeenteraad in Wetteren werd op 26 maart na enkele minuten geschorst. Schepen Katrien Claus (CD&V) moest door ernstige rugproblemen verstek geven. De oppositie van Open Vld, N-VA en Vlaams Belang stapte op waardoor de meerderheid niet meer rechtsgeldig kon vergaderen.

“Het verlaten van de gemeenteraad was onnodig, er werd dus niet omzichtig met het belastinggeld van de Wetteraar omgesprongen . Er ging maar liefst 5.000 euro verloren. Nu schenkt Herman Maudens zijn volledige zitpenning van 205 euro weg aan een lokaal goed doel. Wij hopen van harte dat dit voorbeeld door de andere partijen gevolgd zal worden”, stelt Wouter Van den Berghe van EEN Wetteren. Ook N-VA beloofde die avond dat ze de zitpenningen zou wegschenken.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.