Poetsvrouw betrapt inbreker in basisschool Sint-Jozef

Onderzoek of dader ook andere diefstallen in scholen pleegde

De Sint-Jozef basisschool waar de dief werd betrapt.
Didier Verbaere De Sint-Jozef basisschool waar de dief werd betrapt.
In de Wegvoeringstraat in Wetteren heeft de poetsvrouw maandagochtend om 10.20 uur een dief betrapt in de lagere school van Sint-Jozef. De politie kon de dader vlak bij de school oppakken. Er wordt onderzocht of hij ook verantwoordelijk is voor andere feiten. De afgelopen weken werden verschillende diefstallen gepleegd in Wetterse scholen. 

Het was de alerte poetsvrouw die de verdachte maandag in de verlaten gangen van de school opmerkte. De leerlingen waren naar een eucharistieviering in de dekenale kerk Sint-Gertrudis op de Markt. “Onze poetsvrouw vroeg de man wat hij in de gangen deed. Hij stamelde iets over het ophalen van een ziek kind en maakte zich uit de voeten”, zegt directrice Kathleen De Winne. “Maar de poetsvrouw werkt hier al meer dan tien jaar en kent bijna alle ouders. Ze vertrouwde het dus niet. Toen één van onze kinderen daarna kwam melden dat haar gsm was gestolen, belden we onmiddellijk de politie.”

Drie gsm’s

Een politiepatrouille kon de verdachte in de onmiddellijke omgeving van de school onderscheppen. Hij had drie gestolen gsm’s op zak. “De man van 36 uit Wetteren is een bekende voor politie en gerecht. Bij een huiszoeking op een adres dat aan hem gelinkt is, vonden we nog meer spullen. We onderzoeken of we de man aan andere feiten kunnen linken. Hij wordt dinsdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter”, zegt commissaris Vic De Loof van de politiezone Wetteren.  

“De jongste weken waren er inderdaad verschillende diefstallen in onze school. Maar ook in het college en de lagere school van Sint-Gertrudis”, zegt Kathleen De Winne. “Telkens verdwenen kleine bedragen cash geld uit de portemonnees van de leerkrachten. Bankkaarten werden ongemoeid gelaten. We vermoeden dat de dader van deze ochtend niet aan zijn proefstuk toe is en hij ook de school in het oog hield. Deze ochtend zagen we tijdens de eucharistieviering een verdachte man in de kerk die aan zijn beschrijving voldeed. Waarschijnlijk kwam hij kijken of de dienst nog bezig was en de kust vrij was in de school.” 

Dankzij het alerte optreden van de poetsvrouw, komt er mogelijk een einde aan een reeks diefstallen in de verschillende scholen in het centrum van Wetteren.  
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Werner Maes

    Een dikke pluim voor de poetsvrouw !!!