Parking Scheldekaai Wetteren is verlieslatend

Maar globaal parkeerbeleid brengt op

Parking Scheldekaai is verlieslatend.
Didier Verbaere Parking Scheldekaai is verlieslatend.

De nieuwe betaalparking onder Rode Heuvel aan de Scheldekaai in Wetteren is zwaar verlieslatend. In de periode van februari tot december 2018 parkeerden er 2.701 bestuurders met een abonnement en 39.556 met een ticket. Goed voor een opbrengst voor de gemeente van 5.027 euro per kwartaal. Terwijl de kosten aan investeringen en afdrachten aan het parkeerbedrijf OPC samen 21.590 euro bedragen per drie maanden. “Bij de bouw van de parkeergarage onder Rode Heuvel is het nooit de bedoeling geweest dat dit een winstgevende zaak zou zijn. Er zijn ook maar 142 publieke parkeerplaatsen. Maar in totaliteit is de balans en de opbrengsten van het betalend parkeren en in de blauwe zones in Wetteren wel positief voor de gemeentekas”, zegt kersvers schepen van mobiliteit Piet Van Heddeghem (Groen&Co).

Schepen van mobiliteit Piet Van Heddeghem (Groen&Co) verduidelijkte de cijfers tijdens de gemeenteraad.
Didier Verbaere Schepen van mobiliteit Piet Van Heddeghem (Groen&Co) verduidelijkte de cijfers tijdens de gemeenteraad.

Raadslid Wouter Bracke (VB) wou na één jaar de bezettingsgraad en een stand van zaken weten van de nieuwe parking. Hij vraagt ook bijkomende signalisatie naar de parking. “Het huidige contract met Optimal Parking Control (OPC) loopt eind dit jaar af. We gaan dus het parkeerbeleid evalueren en bijsturen waar nodig in de nieuwe onderhandelingen. We zoeken ook naar manieren om de parking aan de Scheldekaai beter in de verf te zetten en automobilisten te overtuigen van het goedkope tarief om daar te parkeren. Misschien moeten we de naam wel veranderen in parking centrum? En we gaan ook betere wegwijzers plaatsen. Ook verlichte borden aan de rand van de gemeente die het aantal vrije parkeerplaatsen per parking aanduiden, is een mogelijkheid”, aldus Van Heddeghem.

Raadslid Wouter Bracke (VB) vroeg de cijfers op van het betalend parkeren in de nieuwe parking aan de Scheldekaai.
Didier Verbaere Raadslid Wouter Bracke (VB) vroeg de cijfers op van het betalend parkeren in de nieuwe parking aan de Scheldekaai.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Ricky Tondeleir

    Hoe zou dat komen je kunt er niet in met een normale gezinswagen of wel contact met de bodem of parking te smal

  • Hans Van Hauwe

    Nog wat duurder maken.