Pakkend afscheid van Michiel (28) in bomvolle kerk waar hij volgend jaar zou trouwen

Jonge zaakvoerder fietsenzaak overleed nadat hij onwel werd tijdens partijtje voetbal met vrienden

Vrienden van Michiel brengen een aantal pakkende getuigenissen.
Didier Verbaere Vrienden van Michiel brengen een aantal pakkende getuigenissen.
In een bomvolle Sint-Gertrudiskerk op de Markt van Wetteren namen vandaag ruim 850 mensen afscheid van Michiel Remory. De jongeman overleed vorige dinsdag onverwachts tijdens een partijtje voetbal met vrienden in Aalst. De zoon van de bekende fietsenzaak Remory Van Heddeghem was amper 28 jaar en zou volgend jaar op 24 juli huwen in dezelfde kerk met zijn grote liefde Linde Cobbaut. Het werd helaas een pakkend afscheid van de levenslustige kerel.
Rouwprent Michiel Remory
Didier Verbaere Rouwprent Michiel Remory

Het portaal van de kerk lag bezaaid met bloemenkransen. Van familie en vrienden maar ook van tal van sportclubs zoals Wielerclub Wetthra, De Remo vrienden, 2ManyBikers, Aalst Sport, karateclub Taisho en ZVC Galaxy Oordegem. Michiel was dan ook een sportieve en bezige bij.  

Tien jaar geleden was hi nog een beloftevolle wielrenner bij Isorex. Maar hij stopte met topsport toen medische problemen de kop op staken. Tientallen specialisten keerden hem binnenstebuiten maar vonden niks terug dat wees op hartproblemen. Ook na twee herseninfarcten enkele jaren geleden, gaven zijn dokters hem telkens groen licht om recreatief te sporten en te werken. Al werd hij wel voortdurend gemonitord. Tot dinsdag het noodlot toesloeg. Michiel werd onwel tijdens een partijtje voetbal met vrienden in het Osbroek in Aalst en overleed ter plaatse.

UItvaart Michiel remory : een massa bloemen in het portaal van de kerk.
Didier Verbaere UItvaart Michiel remory : een massa bloemen in het portaal van de kerk.
UItvaart Michiel remory : een massa bloemen in het portaal van de kerk.
Didier Verbaere UItvaart Michiel remory : een massa bloemen in het portaal van de kerk.

Pakkend afscheid

Acht vrienden van de recreatieve voetbalploeg De Alpaca’s waarmee hij voetbalde in Aalst droegen deze voormiddag de kist van Michiel binnen in een bomvolle kerk. “Je was een kei van een gast. Sportief en altijd positief met een gigantisch uithoudingsvermogen. Een kerel vol passie. Copain we gaan je missen”, klonk het bij zijn voetbalvrienden.

Voetbalvrienden van 'De alpaca's' dragen de kist naar binnen bij de uitvaart van Michiel Remory.
Didier Verbaere Voetbalvrienden van 'De alpaca's' dragen de kist naar binnen bij de uitvaart van Michiel Remory.

Michiel was pas begin maart voor de wet getrouwd toen hij zijn droomhuis kocht met zijn droomvrouw Linde. Zijn foto van dat huwelijksfeestje sierde nu helaas zijn kist en werd gemonteerd in een wiel van een kleine fiets. die in zijn kist wordt geplaatst. Deken Yvan Stassijns omschreef hem als een levenslustige en werkzame jongeman. “Een droevige dag voor de vrienden en de familie en voor zijn echtgenote Linde. Hij keek er enorm naar uit om hier volgend jaar voor de kerk te mogen trouwen”, aldus de priester. Ook professioneel ging het hem voor de wind. Hij was mede-zaakvoerder geworden in de succesvolle fietsenzaak van zijn vader en zou de zaak helemaal overnemen als vierde generatie in een eeuw.

De trouwfoto van Michiel werd verwerkt in het wiel van een fietsje dat in zijn kist wordt gelegd.
Didier Verbaere De trouwfoto van Michiel werd verwerkt in het wiel van een fietsje dat in zijn kist wordt gelegd.

Zus Laura omschreef hun typische broer zus relatie. “Met veel pesterijen en ruzies. Maar oh wee als iemand een vinger naar mijn kleine broer uitstak. Dan stonden ik altijd klaar voor hem. Ik was ook zo fier toen ik mijn kleine broer voor het eerst met Linde zag. Hij had eindelijk een lief en t was nog een topvrouw ook. En ik merkte het meteen als hij zich zorgen maakte over zijn gezondheid en een slechte dag had. Maar je hoeft nu niet bang meer te zijn. We zijn dicht bij jou”, snikte ze. 

Ook neef Maarten, één van zijn beste vrienden, had niks dan lof voor Michiel. “We hadden nog zoveel van je levenslust kunnen leren”, klonk het. In een brief liet zijn Linde weten hoe hard ze lijdt. “Zes jaar lang mocht ik je partner zijn en voerden de zotste ideeën uit. We keken er zo naar uit om samen oud te worden in ons droomhuis. En ik zal altijd van je houden”, liet ze weten. Can you feel the love tonight van Elton John, de openingsdans van het koppel, weergalmde in de kerk en liet heel wat mensen naar een zakdoek grijpen. Na een eindeloze begroeting aan de familie door de honderden aanwezigen, werd zijn sobere kist naar zijn laatste rustplaats in Massemen gebracht. 

Uitvaart Michiel Remory
Didier Verbaere Uitvaart Michiel Remory
Na de uitvaart van Michiel Remory en een eindeloze begroeting van rouwenden aan de familie, werd de sobere kist buiten gedragen.
Didier Verbaere Na de uitvaart van Michiel Remory en een eindeloze begroeting van rouwenden aan de familie, werd de sobere kist buiten gedragen.4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Lieve Vandamme

  Een jong leven vol toekomstdromen .....mocht niet zijn..... Héél veel sterkte n zijn echtgenote, ouders, zus, familie en vrienden....

 • cindy eloot

  Heel veel sterkte

 • Ben Detrez

  Het leven is zo oneerlijk. Heel veel sterkte aan zijn echtgenote aan familie

 • Sven Beke

  Sterkte aan de familie en alle vrienden R.I.P