Open Vld niet akkoord met overvloed aan bijkomende vragen, partij verlaat gemeenteraad

Raadsleden Tony Van Heuverswyn en Walter Govaert (Open Vld)
Didier Verbaere Raadsleden Tony Van Heuverswyn en Walter Govaert (Open Vld)
Open Vld heeft de gemeenteraad in Wetteren donderdagavond vroegtijdig verlaten. Na de reguliere agenda stapte de fractie op. “We zijn niet langer gediend met de overvloed aan bijkomende vragen. Het moet redelijk blijven voor iedereen”, zegt fractievoorzitter Walter Govaert. Raadslid Savas Moschidis bleef echter zitten. Hij wou zijn vraag over de aanpassing van het reglement over de huisvuilophaling behandeld zien. 

Naast de gewone agenda met 18 punten stonden vanavond ook 16 bijkomende schriftelijke vragen op de agenda van de gemeenteraad. teveel van het goede voor Open Vld. “Los van de inhoud van de vragen vind ik dat dit haar oorspronkelijke doel voorbij schiet. Het moet voor iedereen redelijk blijven", zei Open Vld fractievoorzitter Walter Govaert. “Partijen zouden zich moeten beperken tot één mondelinge en één schriftelijke vraag per zitting en de vragen ook kort houden", pleit Govaert voor een kortere raadszitting. 

Voorzitter Marianne Gorré (Groen&Co) beloofde een gesprek met alle fracties. “Los van uw tussenkomst had ik reeds de intentie om na acht maanden in deze legislatuur om samen te zitten met alle fractievoorzitters om de werking van de gemeenteraad te evalueren", zegt ze. Raadslid Albert De Geyter (CD&V) noemde het opstappen van de oppositiepartij een uitholling van het concept gemeenteraad en bijzonder jammer. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.