Onweer zet tiental straten blank

De Scheldekaai in Wetteren stond opnieuw blank. De brandweer stond er tot aan de enkels in het water.
Didier Verbaere De Scheldekaai in Wetteren stond opnieuw blank. De brandweer stond er tot aan de enkels in het water.
Een onweer heeft gisteren iets na 17 uur een tiental straten in Wetteren en Wichelen blank gezet. De brandweer kreeg in een mum van tijd meer dan 30 oproepen binnen.

In Wetteren was het opnieuw de Scheldekaai die onder water liep. Gelukkig liggen de huizen er iets hoger gelegen aan het voetpad en bleven ze gevrijwaard. Ook in de Cooppallaan, de Wegvoeringstraat en de Smetledesteenweg stond het water in geen tijd tien centimeter hoog. Maar ook hier viel de schade mee.


In Schellebelle liep de kelder van Taverne 't Veer onder water. "Dat was ook het geval in het huis aan de andere kant van de toegangsweg naar de veerdam", vertelt brandweercommandant Willy Declercq van Wichelen. Zijn mannen hielpen de bewoner van die woning om zijn meubels in veiligheid te brengen en spoten nadien de weg schoon. Op Hulst in Wichelen kwam er eveneens water binnen in een huis en ook op Rimeir liep water van achtergelegen velden een veranda binnen. Maar de schade bleef overal beperkt.


De Krijgelstraat moest korte tijd worden afgesloten voor alle verkeer, omdat er meer dan 25 centimeter water in de straat stond. "Dankzij de zandzakjes van de vorige overlast, bleven de woningen er gespaard. Het water trok gelukkig snel weer weg", klinkt het bij de brandweer. Dat was ook het geval op de Wetterensteenweg in Serskamp, waar een beek korte tijd buiten haar oevers trad. (KMJ/DVL)

De Scheldekaai in Wetteren liep opnieuw onder water. De huizen bleven gevrijwaard, wagens konden nog net door.
Didier Verbaere De Scheldekaai in Wetteren liep opnieuw onder water. De huizen bleven gevrijwaard, wagens konden nog net door.