Nova te klein voor Kwets-debat met lijsttrekkers

Open Vld stuurt kat

Lijsttrekkers Robbe De Wilde (Groen&Co), Herman Van Assche (N-VA) en Alain Pardaen (CD&V) in debat.
Didier Verbaere Lijsttrekkers Robbe De Wilde (Groen&Co), Herman Van Assche (N-VA) en Alain Pardaen (CD&V) in debat.
De vzw Kwets organiseerde woensdagavond een verkiezingsdebat met de lijsttrekkers. CC Nova was veel te klein voor de massaal opgekomen geïnteresseerden. Een honderdtal mensen moest het debat volgen in de foyer van de theaterzaal. Samen goed voor 450 aanwezigen. 

Enkel Open Vld stuurde zijn kat naar het debat. Kopman Walter Govaert twijfelde naar eigen zeggen aan de onafhankelijkheid van Kwets. “Wij voelen ons niet aangesproken door een zelfverklaarde kandidaat-burgemeester die op een strategische manier naar Amerikaans model weigert om elk politiek debat aan te gaan”, reageerde Kwets-voorzitter Piet De Keulenaer. 

Er werd onder meer gedebatteerd over mobiliteit, economie, welzijn en jeugd. Zo leerden we dat Groen&Co-kopman Robbe De Wilde voorstander is van een minicirculatieplan voor het centrum. Burgemeester Alain Pardaen (CD&V) wil gerust een groener Marktplein, maar wil eerst werk maken van extra parking aan de rand van de gemeente. Voor N-VA-kopman Herman Van Assche is de veiligheid prioriteit met extra camera’s op alle pleinen. Wouter Bracke (Vlaams Belang) wil de stroom aan migranten indijken. En Jan Tondeleir (sp.a) wil mensen uit de armoede halen. “Desnoods leggen we 820.000 euro bij uit de gemeentekas”, wist hij. Partij Eén wil vooral extra financiën uit het gemeentefonds naar Wetteren halen. 

Volgens de partijen zijn er geen voorakkoorden gesloten. Op het einde van de avond verdeelde Kwets symbolisch de politieke taart onder de deelnemers. Het stuk voor Walter Govaert werd aan huis geleverd. 

Lijsttrekker Walter Govaert (Open Vld) stuurde zijn kat en dus bracht Kwets- medewerkster Rein het stuk blauwe taart maar naar hem thuis.
Didier Verbaere Lijsttrekker Walter Govaert (Open Vld) stuurde zijn kat en dus bracht Kwets- medewerkster Rein het stuk blauwe taart maar naar hem thuis.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.