Nieuwe tapijten en nieuwe eigenaar voor Tennis Club Standaard Wetteren

Nieuwe bestuursploeg Tennis Club Standaard Wetteren: Wendy Verschueren, nieuwe eigenaars Jean en Eline Audenaert, Kurt De Weirdt, Lynn De Winter en voorzitter Pascal Elaut op de gloednieuwe tennisbanen.
Didier Verbaere Nieuwe bestuursploeg Tennis Club Standaard Wetteren: Wendy Verschueren, nieuwe eigenaars Jean en Eline Audenaert, Kurt De Weirdt, Lynn De Winter en voorzitter Pascal Elaut op de gloednieuwe tennisbanen.
Tennis Club Standaard Wetteren is verkocht en speelt voortaan ook op gloednieuwe tapijten in de hal aan de Massemsesteenweg. De nieuwe eigenaar is Jean Audenaert uit Heusden, vader van Eline (20), internationaal toptalent en 25ste op de Belgische ranglijst in het tennis. “We willen onze huidige status als topclub in Oost-Vlaanderen met meer dan 400 leden behouden en verder investeren en uitbreiden in de toekomst”, zegt voorzitter Pascal Elaut.

Tennis Club Standaard Wetteren is met meer dan 400 leden en een uitstekende reputatie in haar jeugdopleidingen één van de vaste waarden in de Vlaamse tenniswereld. Met drie indoorterreinen, vijf buitenbanen en twee squashterreinen laat de vorige eigenaar Johan Braeckman de club nu over aan de nieuwe eigenaar Jean Audenaert en zijn dochter Eline uit Heusden. Hij investeerde meteen 80.000 euro in nieuwe matten voor de indoorhal. 

Jean Audenaert en dochter Eline op de nieuwe tennisbanen in Wetteren.
Didier Verbaere Jean Audenaert en dochter Eline op de nieuwe tennisbanen in Wetteren.

Nieuwe investeringen nodig

“Na meer dan vijftien jaar was die investering ook broodnodig. Hier spelen 400 leden tennis en we hebben als club het voordeel dat hier ook in de winter en bij slecht weer kan gespeeld worden. Onze binnenbanen zijn vaak 70 uur per week gereserveerd”, zegt clubvoorzitter Pascal Elaut. Samen met ondervoorzitter Lynn De Winter, hoofdtrainer Philippe Ingels, communicatieverantwoordelijke Wendy Verscheuren, interclubverantwoordelijke Kurt De Weirdt en jeugdverantwoordelijke Charlotte De Winter vormen zij het dagdagelijkse bestuur van de club.

Ambities

De nieuwe eigenaar Jean Audenaert (55), een accountant uit Heusden, is een geboren Wetteraar en al langer verbonden aan de club. “Ik speel hier al meer dan 15 jaar tennis en ken uiteraard de mensen van het bestuur. Samen met hen wil ik de club verder uitbouwen. Het is ook een investering in de toekomst van mijn dochter. Eline speelt fulltime tennis en zit nu reeds in de top 25 van het ITF-circuit in België. Hier in Wetteren staat ook één van de mooiste tennishallen van Vlaanderen en zelfs ver daarbuiten. We hebben ambities om deze club verder uit te bouwen. De aanleg van nieuwe en professionele matten met een dempende rug zijn van het hoogste niveau en een eerste stap. We zijn als club klaar voor de komende vijftien jaar. We hebben ook plannen voor een verdere uitbreiding. Er is nog speelruimte”, lacht Jean. 

Didier Verbaere

De komende weken investeert de club ook in een AED-toestel. En van 16 tot 25 augustus is er een dubbeltornooi gepland. En voor de concessie van De Racket, de brasserie verbonden aan de club, zijn er onderhandelingen voor een nieuwe uitbater vanaf 1 oktober.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.