Muziek in de watermolen

Archiefbeeld: Molenaars Roel en Agnes aan de molen in Massemen.
Didier Verbaere Archiefbeeld: Molenaars Roel en Agnes aan de molen in Massemen.
Het Martinuskoor van Massemen en enkele gastmuzikanten brengen op zaterdag 30 november en zondag 1 december O Mill Mill O, een exclusief concert doorspekt met klassieke liedjes over water en molens in de Van Hauwermeirsmolen van Massemen. 

‘Daar bij die molen’ kan iedereen zingen. Maar wist je dat vele molenliedjes al eeuwenoud zijn en daardoor immatrieel erfgoed zijn van de molenwereld? Er moeten in het Nederlands wel honderden molenliederen geweest zijn, want weinig beroepen hebben zangers zo geïnspireerd als dat van de molenaar. Zijn reputatie veranderde door de eeuwen heen, maar één constante is gebleven: er deugt vaak iets niet. 

Het concert brengt een gevarieerd programma liedjes van aan de waterkant door de eeuwen heen, met een mengelmoes van genres, herkomst en talen. Gert De Wilde (clavecimbel), Debby De Smet (dwarsfluit), Josephine De Vuyst (viool), Eric De Kesel (gitaar) zorgen voor de begeleiding. Tickets en info op www.watermolenmassemen.blogspot.com en via 0496/43.37.66.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.