Missing link op fietssnelweg tussen Wetteren en Schellebelle wordt aangelegd

Eerste 'spadesteek' van de fietssnelweg tussen Wetteren en Schellebelle door gedeputeerde Riet Gillis en schepen Piet Van Heddeghem.
Didier Verbaere Eerste 'spadesteek' van de fietssnelweg tussen Wetteren en Schellebelle door gedeputeerde Riet Gillis en schepen Piet Van Heddeghem.
Aan de Warandelaan werd de eerste ‘spadesteek’ gegeven voor de aanleg van een fietspad langs de spoorweg tussen Wetteren en Ertbrug in Schellebelle. Het 850 meter lange fietspad is een belangrijke ‘missing link’ op de fietssnelweg F2 en F44 tussen Gent, Wetteren, Aalst en Dendermonde. Het fietspad zal in het voorjaar van 2020 klaar zijn en kost 400.000 euro waarvan de helft door de Vlaamse Overheid wordt betaald.
Langs de spoorweg tussen de Warandelaan in Wetteren en Ertbrug in Schellebelle wordt een nieuw fietspad aangelegd.
Didier Verbaere Langs de spoorweg tussen de Warandelaan in Wetteren en Ertbrug in Schellebelle wordt een nieuw fietspad aangelegd.

In het voorjaar van 2020 kunnen scholieren en werknemers op een veilige, directe en comfortabele manier naar school of het werk fietsen in Gent, Wetteren, Aalst en Dendermonde. Het stuk fietssnelweg in Wetteren is een relatief klein stuk over een afstand van 850 meter, maar wel een belangrijk onderdeel. “Het is een ontbrekend stuk, een ‘missing link’ tussen Wichelen en Wetteren. De dorpen ten oosten van Wetteren worden met Wetteren verbonden. Het is een belangrijke bouwsteen in de realisatie van de fietssnelweg tussen Gent en Wetteren en Dendermonde, en tussen Gent en Aalst”, zegt gedeputeerde Riet Gillis, bevoegd voor mobiliteit.

Didier Verbaere

Eindelijk van start

De eerste studies voor de aanleg dateren reeds van 2009, maar het treinongeval in 2013 zetten de plannen jarenlang on hold. Nu werden de werken aangevat. Het pad zal 3 meter breed zijn en de gemeente Wetteren staat in voor onderhoud en verlichting.

“Uit onze bevolkingsbevraging die we onlangs uitvoerden, blijkt dat de Wetteraar wil fietsen en het beleid vraagt om duurzame en veilige fietspaden. We gaan dit zoveel mogelijk stimuleren door veilige toegangswegen en fietspaden aan te leggen”, belooft schepen Piet Van Heddeghem (Groen&Co). Ook het inrichten van de Tragelweg langs de Schelde richting Aard en een nieuw fietspad op rechteroever richting Kwatrecht en Melle staat hoog op de politieke agenda van het gemeentebestuur.

Gedeputeerde Riet Gillis.
Didier Verbaere Gedeputeerde Riet Gillis.
Schepen Piet Van Heddeghem.
Didier Verbaere Schepen Piet Van Heddeghem.4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Eddy verhaeven

  En enorme goede lucht als je daar op ertbrug strand , frisse lucht van die varkenskwekerij . Dit geld zou beter besteed worden naast de schelde van schellebelle naar wetteren brug . Het zal duren tot er een schoolganger er een stuik maakt , hopelijk niet te erg .

 • Dirk Janssens

  Onze regio is mooi om door te fietsen en te Wandelen. Dit zal een mooie verbindingsweg zijn voor de fietsers tussen Wetteren en Schellebelle. En wie klaagt over deze kostprijs: je moet maar eens bij stil staan wat een dodelijk ongeval betekent, omdat je nu een te drukke weg dient te nemen zoals de Dendermondsesteenweg.

 • Hans Van Hauwe

  Prachtig !

 • Jefken Uyttendaele

  400.000 euro voor 850 meter of 470 per meter is wel véél hoor