Miss Exclusive en ex-Rode Duivel voeren actie tegen pesten

Miss Exclusive Lauralyn Vermeersch en ex-Rode Duivel Gunther Schepens zetten gisteren stippen op de handen van de leerlingen in het Sint-Jozef Instituut.
Foto DVL Miss Exclusive Lauralyn Vermeersch en ex-Rode Duivel Gunther Schepens zetten gisteren stippen op de handen van de leerlingen in het Sint-Jozef Instituut.

In het Sint-Jozef Instituut in Wetteren werd maandagochtend het startschot gegeven van de Week tegen Pesten. Gewezen Rode Duivel en voetbaljeugdcoördinator van AA Gent Gunther Schepens zette samen met Miss Exclusive Lauralyn Vermeersch de eerste stippen op de handen van de leerlingen van het secundair. "Het is aan de oudere leerlingen om het goeie voorbeeld te geven aan de jongere. Pesten is niet oké en gebeurt helaas overal", vertelt hij.


Ook Lauralyn Vermeersch (26) uit Smetlede heeft haar redenen om haar schouders onder de actie te zetten. "Ik ben als tiener op school in Dendermonde zelf zwaar gepest. Miss worden was altijd een droom, maar wat die pesters zeiden, hield me tegen. Ik raakte gefrustreerd. Op mijn 23ste besefte ik dat het zo niet verder kon. Met de hulp van mijn familie heb ik de knop omgedraaid en ben ik voluit voor mijn doel gegaan om een Miss te worden." Ook na de Week van het Pesten wil ze actie blijven voeren. "Ik wil in scholen getuigen en laten zien dat je er kunt raken als je maar in jezelf gelooft".


Scholen die Lauralyn willen uitnodigen om haar verhaal te doen, kunnen haar contacteren op 0476/85.23.94 of via lauralyn.vermeersch-@-hotmail.com. (DVL)