Meer speelruimte nodig voor jongeren

STEM 2018 | DIT MOET BETER IN WETTEREN

Groen&Co voerde in juni nog actie om meer speelruimte te eisen in het centrum.
Didier Verbaere Groen&Co voerde in juni nog actie om meer speelruimte te eisen in het centrum.
Wetteren heeft een ambitieus speelpleinplan en wou in elke wijk en elke deelgemeente ruimte om te spelen. Maar de afgelopen jaren lag het project eerder stil. Wordt dit opnieuw op de rails gezet de komende legislatuur?

"Speelpleintjes en aangename verblijfplaatsen voor Wetteren en de deelgemeentes zijn belangrijk. We kunnen echter niet zomaar elke oplossing kopiëren naar een andere wijk. Als we iets realiseren, moeten we in overleg met de bevolking zorgen dat het ook correct gebruikt wordt", verklaart burgemeester Alain Pardaen (CD&V) de vertragingen.

"Wij willen ook speelterreinen inplannen in grotere projecten. Dit moet gebeuren in functie van de aanwezigheid van jonge ouders met kinderen. Als er geen kinderen meer in de buurt wonen, kan het terrein weer gebruikt worden voor andere doeleinden", meent Herman Strobbe (Eén Wetteren).

"Dit is voor ons absoluut prioritair, want dit plan is al te veel dode letter gebleven", vindt Robbe De Wilde (Groen&Co). De partij voerde in juni nog actie om extra speelruimte te eisen in het centrum. "Vaak zijn enkele kleine ingrepen al voldoende om een terrein om te toveren in een fantastische speelplek. We kunnen ons spiegelen aan Melle en Destelbergen voor één groot centraal gelegen plein in de buurt van de Warande of Dassenveld. Verspreid over het grondgebied vind je ook allerlei speelzones, van groot tot klein. We moeten ook meer inzetten op tijdelijke speelplekken, zoals leef- en speelstraten, in samenspraak met straatbewoners en wijken."

"Als Wetteren de titel van jeugd- en kindvriendelijke gemeente wil waarmaken, moet het bestuur de draad in de volgende legislatuur snel weer opnemen", reageert Jan Tondeleir (sp.a).

"Let toch maar op met speelpleintjes", waarschuwt Wouter Bracke (Vlaams Belang). "In wijk Diepenbroek is er regelmatig overlast, zwerfvuil en vandalisme. Bovendien moeten de speeltuigen gekeurd zijn en onderhouden worden. Kleine kinderen willen ook veel afwisseling. Een of twee speeltuigen, zoals in wijk Helverdinck in Massemen, gaat al snel vervelen." (DVL)
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.