Man opgepakt na huiselijk geweld in Van Cromphoutstraat in Wetteren

Het gerechtelijk labo voert onderzoek uit in een woning aan de Van Cromphoutstraat in Wetteren.
Didier Verbaere Het gerechtelijk labo voert onderzoek uit in een woning aan de Van Cromphoutstraat in Wetteren.
Het parket Oost-Vlaanderen bevestigde maandag dat het incident in de Van Cromphoutstraat afgelopen zaterdag in Wetteren een zaak van huiselijk geweld is. Of de dader blijft aangehouden, wil het parket niet bevestigen. Volgens onze bronnen is er sprake van poging doodslag of zelfs moord. De woning in het centrum van Wetteren blijft verzegeld.

Afgelopen zaterdag werden politie en ambulance opgeroepen na een huiselijke ruzie in de Van Cromphoutstraat 26 in Wetteren, op de hoek met de Libbrechtstraat. Eén persoon werd gewond weggebracht. Een andere persoon was even op de vlucht, maar werd later opgepakt en gearresteerd. Volgens de buren en de eigenaar van de woning woonde het koppel pas sinds 15 april in het huis.

Zondagvoormiddag vorderde het parket een sporenonderzoek. Speurders kamden de woning uit om de omstandigheden van de ruzie in kaart te brengen. Dat wijst op bijzonder zwaarwichtige feiten of tegenstrijdige verklaringen tegenover de politie. 

Maar het parket Oost-Vlaanderen wil verder geen commentaar kwijt. “We kunnen enkel zeggen dat het gaat om intrafamiliaal geweld. Meer informatie geven we in zulke zaken niet vrij”, zegt parketwoordvoerder Frank Van De Sijpe. 

Volgens onze bronnen is de partner van het slachtoffer maandag voorgeleid voor de onderzoeksrechter en zijn de feiten dus wel degelijk ernstig genoeg om over te gaan tot verdere vervolging. De kwalificatie, gaande van slagen en verwondingen tot poging moord, wordt later door het gerecht vastgesteld. De man verschijnt vrijdag opnieuw voor de raadkamer die zijn aanhouding met een maand kan verlengen of de verdachte kan vrijlaten onder voorwaarden. Het slachtoffer heeft het ziekenhuis ondertussen verlaten. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.